van der Horst

Audi dan toch niet in beroep tegen uitsluiting Abt

Daniel Abt - Audi Sport ABT Schaeffler
Daniel Abt - Audi Sport ABT Schaeffler
Daniel Abt (Audi Sport ABT) won zondag de tweede race van de Hong kong e.Prix nadat Edoardo Mortara (Venturi) op het einde van de race in de fout ging en alzo een zekere zege misliep. Maar lang duurde de vreugde niet voor de Duitser, hij verloor de overwinning alweer wanneer bij de technische controle bleek dat de code op de security stickers op de MGU en andere onderdelen niet overeen kwam met deze die was opgegeven op het technisch paspoort. Audi besloot aanvankelijk om tegen de diskwalificatie in beroep te gaan maar veranderde een dag later van mening.
  • Footprints F1 Abu Dhabi
Allan McNish legde zondag een verklaring af in naam van Audi: “Daniel reed een fantastische race en verdient deze overwinning. Wij worden ervan verdacht een administratieve fout begaan te hebben op het paspoort van de wagen. Deze vergissing gaf ons geen enkel voordeel tijdens de race en wij wensen dan ook in de mogelijkheid gesteld te worden om ons verhaal te doen waarbij we alle details omtrent deze zaak zullen verduidelijken. Daarom gaan we in beroep tegen de uitspraak om onze wagen uit het klassement te halen.”

Een dag later echter hoorden we een ander verhaal: "Wij aanvaarden de beslissing van de FIA, wij begingen een kleine fout die echter grote gevolgen had en Abt de zege kostten, wij excuseren ons dan ook bij Abt." Hoewel Audi dus genekt wordt door een naar eigen zeggen louter administratieve inbreuk, benadrukt het wel dat het merk "volledig achter de reglementen omtrent het technisch paspoort staat."

Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) behoudt dus de overwinning.

Foto: Audi Media Center

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 3 december 2017.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons