van der Horst

Audi e-tron Vision Gran Turismo: Virtuele racebolide wordt Formule E Race-taxi

Audi e-tron Vision Gran Turismo
Audi e-tron Vision Gran Turismo
Audi brengt met het volledig elektrisch aangedreven “Audi e-tron Vision Gran Turismo” prototype de virtuele racewereld naar het werkelijke racecircuit. De exclusief voor de Playstation-game “Gran Turismo” ontwikkelde Audi-conceptcar maakt nu zijn opwachting in de realiteit en dat als race-taxi in het populaire Formule E-kampioenschap. Komende zaterdag zal Audi zijn gasten een onvergetelijke dag gaan bezorgen aan boord van deze snelle elektrische taxi in het kader van de Formule E-wedstrijd in de straten van de Italiaanse hoofdstad Rome.
  • LTF

Audi e-tron Vision Gran Turismo
Audi e-tron Vision Gran Turismo
Het team van het pre-productiecentrum van de Duitse constructeur ontwikkelde en fabriceerde deze unieke bolide in amper elf maanden tijd en dat gebaseerd op het voorbeeld van de Audi e-tron Vision Grand Turismo uit het beroemde racespel “Gran Turismo”. De vierwiel aangedreven elektrische racebolide wordt vooruitgeholpen door drie elektromotoren, die elk over een vermogen van 200 kW beschikken. In totaal beschikt de elektrische bolide uit Ingolstadt over ongeveer 815 pk(600 kW). Met een leeggewicht van 1450 kg heeft de EV een vermogen/gewichtsverhouding van 1.78 kg per pk met een ideale gewichtsverdeling van 50:50 tussen de voor- en achteras. In minder dan 2.5 seconden sprint de Audi e-tron Vision Gran Turismo van 0 naar de 100 km/u. De elektrische racewagen draagt dezelfde livery als die van de legendarische Audi 90 quattro IMSA GTO uit 1989 en zal bij alle Europese Formule E-meetings afwisselend worden bestuurd door Rahel Frey en Le Mans-winnaar Dindo Capello.

Audi e-tron Vision Gran Turismo
Audi e-tron Vision Gran Turismo
“E-mobiliteit wint snel aan belang”, vertelt Peter Mertens, lid van de afdeling technische ontwikkeling Audi AG. “Daarom was Audi in 2017 de eerste Duitse constructeur die in de Formule E stapte met een fabrieksgarantie. In onze motorsport-ontwikkelingsafdeling breiden we onze expertise op het gebied van e-mobiliteit voortdurend uit en verzamelen we waardevolle ervaring, ook onder extreme omstandigheden. Met de Audi e-tron Vision Gran Turismo race-taxi maken we elektrisch racen tot een tastbare ervaring voor onze klanten en gasten als onderdeel van de Formule E-wedstrijden en bovendien midden in de metropolen van deze wereld”.

Foto's: Audi Media Center




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule E op dinsdag 10 april 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons