van der Horst

Audi geeft een vooruitblik op zijn eerste vol-elektrische auto

Audi e-tron Prototype
Audi e-tron Prototype
Audi onthult deze week op de Autosalon van Genève de eerste volledige elektrische wagen uit zijn gamma. De Audi e-tron wordt een SUV, is vierwielaangedreven en verschijnt eind 2018 op de Europese markt. Er zit ook nog een Belgisch tintje aan de wagen, want hij gaat gefabriceerd worden in de koolstofneutrale fabriek van Audi in Brussel. Op het Autosalon in Brussel in januari was er, volgens het merk met de vier ringen, reeds veel interesse voor de voorbestelling; in ruil voor 2000 euro kwam je op de wachtlijst terecht.
Audi e-tron Prototype
Audi e-tron Prototype
De elektrische Audi is op het Autosalon van Genève te zien in speciale camouflagekleuren die geïnspireerd zijn door het thema elektrische aandrijving. Onder het gecamoufleerde koetswerk gaat een sportieve premium-SUV schuil die plaats biedt aan vijf inzittenden en behoorlijk wat bagage. Zijn rijbereik maakt hem uitermate geschikt voor lange afstanden en de vele laadopties bieden de mogelijkheid om volledig elektrisch te kunnen rijden met de e-tron. Exacte cijfers over de actieradius en verbruik van de wagen zijn nog niet bekendgemaakt door de Duitsers. De EV kan aan snellaadstations bijladen tegen een maximale laadcapaciteit van 150 kW en kan volgens Audi binnen een half uur opgeladen zijn. Op dit moment maken ruim 250 testexemplaren van de Audi e-tron gedurende 85.000 uur testritten over de gehele wereld onder alle denkbare omstandigheden. In totaal worden er ongeveer vijf miljoen testkilometers afgelegd.

Audi e-tron Prototype
Audi e-tron Prototype
De elektrische auto gaat een belangrijke plaats innemen in de toekomstvisie van Audi. “Met zijn eerste volledig elektrisch aangedreven model bereikt Audi een belangrijke mijlpaal”, vertelt Rupert Stadler, CEO van Audi AG. “In 2020 zal ons productgamma drie volledig elektrische modellen tellen waaronder een Gran Turismo-model, de productieversie van de Audi e-tron Sportback en een uitvoering in het segment van compacte wagens. Tegen 2025 zullen we dan meer dan 20 elektrische en plug-in hybride modellen lanceren, verdeeld over alles segmenten en concepten”, aldus de voorzitter van de raad van bestuur van Audi AG.

Foto's: Audi AG

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Varia op woensdag 7 maart 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons