van der Horst

Audi introduceert LMDh-wagen begin 2022

Audi LMDh
Audi LMDh
Audi heeft de 'conceptfase' van zijn LMDh-prototype voltooid en is van plan de wagen begin 2022 voor het eerst de baan op te sturen, alvorens het racedebuut dat voorzien is voor de 2023 Rolex 24 op Daytona.
De dertienvoudige winnaar van de 24 Uur van Le Mans heeft donderdag een LMDh-programma-update vrijgegeven, inclusief informatie over de ontwikkelingstijdlijn van de auto alsook de plannen om zowel professionele klantenteams als fabrieksinzendingen vanaf het begin te laten racen met de wagen.

LMDh-projectleider Andreas Roos heeft bevestigd dat het Duitse merk een overeenkomst heeft met een leverancier van LMP2-chassis'. Het gerucht gaat dat die leverancier Multimatic is. In samenwerking met hen zal Audi een hybrideprototype ontwikkelen voor zowel het FIA WEC als het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

“Met het LMDh-project zetten we de filosofie van onze vroegere jaren in sportprototypes voort. De Audi R8 was niet alleen het meest succesvolle prototype van zijn tijd (2000-2006), met 63 overwinningen in 80 races, maar hij was ook erg succesvol in de handen van onze klanten en gemakkelijk te hanteren voor de teams", aldus Roos. "Dat is ook het uitgangspunt bij de elektrificatie van ons nieuwe sportprototype. Ons doel is om de auto vanaf het begin ook in handen te geven van professionele klantenteams, parallel aan de fabrieksinvoer. We evalueren momenteel intern hoe dit in detail zal werken."

Porsche LMDh-prototype
Porsche LMDh-prototype
De algemeen directeur van Audi Sport GmbH en het hoofd van Audi’s motorsportafdeling, Julius Seebach, benadrukte een overdracht van de samenwerking tussen Audi en Porsche's wegauto-afdelingen naar de nieuwe LMDh-prototypevoorschriften. Terwijl Audi de eerste drie maanden van 2022 zal gebruiken om zijn LMDh-wagen te testen, hoopt Porsche dat vakje tegen het einde van dit jaar aan te kruisen.

Foto: Audi Sport GmbH, Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op donderdag 29 april 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons