van der Horst

Audi lanceert nieuwe tweecijferige vermogensaanduiding

Audi
Audi
De fabrikant uit Ingolstadt verenigt de aanduiding van het vermogen van zijn globale auto-aanbod. Binnen de modelfamilies zullen mondiaal de verschillende typeaanduidingen die tot dusver gebruikt werden, voortaan door tweecijferige combinaties worden vervangen. De namen van de modelreeksen – van Audi A1 tot Audi Q7- blijven hetzelfde.
  • Powercars
Audi
Audi
De nieuwe aanduiding weerspiegelt het specifieke aandrijfvermogen en geldt voor automobielen met verbrandingsmotoren alsook op e-tron modellen met hybride-elektrische aandrijving. De referentiewaarde voor de nieuwe typeaanduiding is het aandrijfvermogen van het model in kwestie in kilowatt(KW). Audi verdeelt zijn reeks aan modellen in vermogensniveaus door middel van dubbele cijfercombinaties. Het cijfer ‘30’ is voor modellen die over een vermogen tussen 81 en 96 KW beschikken en ‘45’ voor types met een vermogensbereik van 169 tot 185 KW. De vermogensklasse boven 400 KW vormt de top in de Audi-typereeks met het getal ‘70’. De nieuwe cijfercombinaties lopen op in stappen van vijf. Zo geven ze de plaats in de modelserie en in de modellenrange aan. Met de nieuwe naamgeving varieert het gamma van bijvoorbeeld de Q-reeks van de Duitse autofabrikant van Q2 30 TFSI met 85 KW tot Q7 50 TDI met 200 KW. De nieuwe Audi A8 gaat het eerste model zijn die de nieuwe vermogensaanduiding zal gaan dragen en wordt verwacht in het najaar van 2017. Audi zal de aanduiding van de overige modelreeksen van het huidige aanbod omzetten voor de modeljaarwissel in de zomer van 2018.

Audi manager verkoop en marketing, dr. Dietmar Voggenreiter verteld: “Met de toenemende relevantie van alternatieve aandrijftechnologieën zal cilinderinhoud als vermogenskenmerk aan belang inboeten bij onze klanten. De duidelijke logica van de toekomstige aanduiding volgens aandrijfvermogen maakt het mogelijk om het aanbod van de vermogensniveaus te differentiën’’.

Foto's: Audi



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 1 september 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons