van der Horst

Audi maakt DTM-rijders bekend - Rahel Frey ruimt plaats voor Jamie Green

Miguel Molina behoudt dan toch zijn DTM-zitje
Miguel Molina behoudt dan toch zijn DTM-zitje
Na BMW heeft nu ook Audi de acht rijders bekend gemaakt die de kleuren van het merk met de ringen in het DTM-kampioenschap zullen verdedigen. Audi-motorsportchef Wolfgang Ullrich opteerde finaal voor ervaring, wat maakt dat Miguel Molina, waarvan eerder werd gezegd dat hij plaats diende te ruimen voor nieuwkomer Jamie Green, zijn zitje voor 2013 behoudt. Het is uiteindelijk Rahel Frey die voor bewezen diensten wordt bedankt. Frey, die in de tweede seizoenshelft nochtans best haar mannetje stond, zal voor de Duitse constructeur GT gaan rijden.
Rahel Frey - Audi A5 DTM
Rahel Frey - Audi A5 DTM
Dat Wolfgang Ullrich nu liever voor ervaring kiest dan jong talent een kans te geven, wordt ingegeven door de recente wijziging van het wedstrijd-format waarbij niet langer op vrijdag kan worden getest. "Het komt er dit jaar dus op aan om in een korte tijdspanne de juiste afstelling te vinden en in zo'n geval is een rijder met ervaring goud waard" verduidelijkt Ullrich zijn keuze voor Miguel Molina; die heeft er spijts zijn 23 jaar reeds drie seizoenen in DTM op zitten.

Rahel Frey
Rahel Frey
"Ik ben er van overtuigd dat we dit jaar met een extreem sterke bezetting ten strijde trekken, mogelijk zelfs dé sterkste sinds we in DTM actief zijn", aldus Ullrich die voorts Rachel Frey prees voor haar resultaten en inzet. Uiteindelijk wordt Jamie Green het enige nieuwe gezicht binnen de Audi-falanx waar naast Miguel Molina, Adrien Tambay, Mattias Ekström, Mike Rockenfeller, Edoardo Mortara, Felipe Albuquerque en Timo Scheider de dienst zullen uit maken.

Foto's: Hans van Onsem  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons