van der Horst

24H Le Mans: Audi onthult nieuwe LMP1

df9082edb8113744e5bb6bc40db22cbe81faee78.jpg
Audi Motorsport heeft zopas de eerste foto vrijgegeven van de nieuwe LMP1 waarmee men het volgend seizoen zal opnemen tegen Porsche en Toyota. Voorlopig moeten we het stellen met een enkele afbeelding, daarop is te zien dat de wagen is aangepast aan de nieuwe reglementen, maar tegelijkertijd nog steeds een duidelijke gelijkenis vertoont met de Audi R18 e-tron quattro die vorige week in Bahrein zijn laatste wedstrijd reed. Onder de carrosserie zal er ongetwijfeld heel wat nieuwe spitstechnologie zitten die de grenzen opnieuw zal verleggen. De ontwikkeling startte al in 2012 en de bolide maakte zijn eerste meters in begin van de herfst.
Na enkele tests af achter gesloten deuren begint de de vierde generatie van de R18 vandaag aan een testprogramma op Sebring (Florida), het vliegveldcircuit waar Audi steevast al zijn prototypes tot het uiterste drijft.
 
“Deze testen zijn er voornamelijk op gericht om zoveel mogelijke kilometers af te leggen, een goede coördinatie tussen de complexe hybride systemen te verkrijgen en een zo efficiënt mogelijk totaal pakket uit te werken dat nog nooit zo complex was al deze”, aldus  Dr. Wolfgang Ullrich.

De officiële presentatie van de nieuwe R18 e-tron quattro vindt plaats op 18 december, de voorafgaande drie generaties van de Duitse LMP1 kan u hieronder terugvinden:



Foto's: Audi




Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op zondag 8 december 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons