van der Horst

Audi onthult tweede generatie Audi S1 EKS RX

EKS Audi Sport - Audi S1 EKS RX quattro
EKS Audi Sport - Audi S1 EKS RX quattro
Vandaag, maandag, wordt de officiële testdag voor het wereldkampioenschap rallycross gehouden in Silverstone. In het kader daarvan haalde Audi het doek van de tweede generatie S1 EKS RX, de wagen waarmee Mattias Ekström en Andreas Bakkerud dit jaar aan de bak komen. Het seizoen 2018 is het op één na laatste alvorens het kampioenschap in 2020 plant over te stappen op een volledig elektrische aandrijving.
  • St. Paul
Andreas, Bakkerud - Mattias Ekström
Andreas, Bakkerud - Mattias Ekström
De nieuwigheden bij de tweede iteratie van de Audi S1 EKS RX situeren zich zowel aan de aerodynamica alsook onder de carrosserie. "Afgelopen jaar vatten we het seizoen aan als de prooi, dit jaar starten we als jager", vatte vicekampioen Ekström het geheel samen. Het seizoen 2018 van het World RX start over 18 dagen in het Spaanse Barcelona, een meeting die afgelopen jaar werd gewonnen door... Mattias Ekström, voor... Andreas Bakkerud.
 

Foto's: Audi AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op maandag 26 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Catalunya-Barcelona.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons