van der Horst

Audi opent een uniek belevingscenter in hartje Antwerpen

Op 1 mei opent Audi trots de deuren van The Place To -e- op de Desguinlei 100 in hartje Antwerpen. Tot eind juli kunnen autofans en kosmopolieten er zich uitleven in de e-scape room, elektrische mobiliteit ontdekken, genieten van een culinair spektakel aan de rollende tafel en een verborgen stukje Antwerpen ontdekken in de rooftop bar ONTOP. Bezoekers kunnen er ook een testrit boeken met de Belgisch getinte Audi e-tron; het eerste elektrische model van het merk met de vier ringen dat van de band rolt in Brussel.

“De vraag naar leefbare en duurzame mobiliteitsoplossingen zal in de toekomst in en rond grote steden alleen maar groeien. Met The Place To -e- willen we in Antwerpen – een stad die vandaag sterk inzet op nieuwe, milieuvriendelijke mobiliteit – het grote publiek beter informeren en enthousiast maken over elektrische mobiliteit door een waaier aan ervaringen en activiteiten aan te bieden,” legt Stefan Kerckhoven uit, Directeur Audi Import.

In The Place To -e-  staat de beleving centraal. Zo kunnen in de e-scape room met een oppervlakte van 80m² spelers de gevangengenomen ingenieur van de Audi e-tron helpen te bevrijden terwijl ze elektrische mobiliteit op een speelse manier ontdekken. De Audi e-tron en zijn optionele virtuele buitenspiegels vormen een essentiële sleutel in de uiteindelijke oplossing van de avontuurlijke puzzel. Er werd veel aandacht besteed aan het gebruik van technologie: robotarmen, hologrammen, interactieve projecties, mechanische installaties… elementen die we tot nu toe niet vaak zagen opduiken in een escape room. Bijna een uur lang puzzelen de deelnemers, waar ze logica moeten gebruiken om de verschillende raadsels op te lossen en een reeks testen moeten doorlopen; alleen dan zullen ze in staat zijn om het mysterie op te lossen.

Een wisselende tentoonstelling zal het publiek laten kennis maken met toekomstige elektrische Audi  modellen in hun  conceptvorm, waaronder de Audi PB18 e-tron, een elektrische high-performance sportwagen en de Audi e-tron Vision Gran Turismo die vanuit een racespel ontwikkeld werd.

In de e-arena kunnen gamers het virtuele racevoetbalspel ‘Rocket League’ naspelen op een echt veld. In deze game besturen de deelnemers een voor de gelegenheid ontwikkeld elektrisch wagentje en proberen ze doelpunten te scoren op een soort voetbalveld.  

Elektrisch rijden kan het best ervaren worden tijdens een testrit. De Audi e-tron is uitgerust met een ingenieus recuperatiesysteem dat voor 30 procent bijdraagt aan het rijbereik van de Audi e-tron.  Die energierecuperatie kunnen de bezoekers zelf uittesten tijdens een testrit langs een vooraf uitgestippelde testroute.

Om kans te maken op een weekend met de Audi e-tron, en om een onvergetelijke herinnering te behouden aan zijn bezoek, wordt elke bezoeker uitgenodigd om een leuke foto te nemen in de sofa van Smile Safari, het allereerste Instagram museum van België.

De bezoeker kan dan weer op een originele manier zijn honger stillen tijdens een uniek private dining concept en primeur in België, waar een culinaire topervaring letterlijk naar de genodigden toe komt rijden via een… rollende tafel. Elk gerecht wordt gepresenteerd in een eigen decor en om helemaal in het thema te blijven wordt er bewust gewerkt met duurzame ingrediënten.

De interactieve dag afsluiten kan op de prachtige rooftop bar ONTOP op het dakterras waar u kan genieten van een uniek uitzicht.

The Place To -e- wordt de komende drie maanden een echte hotspot waar altijd iets te beleven valt. Naast het ruime aanbod van dagelijkse experiences zullen er ook bijzondere evenementen georganiseerd worden en interessante expert talks rond thema’s als mode, duurzaam reizen, stadsmobiliteit en technologie. Of bezoekers kunnen er de Magnum-fototentoonstelling komen bewonderen: een adembenemende fotoreeks van het gerenommeerde agentschap Magnum Photos dat vijf dagen lang beelden mocht schieten in de fabriek van Audi Brussels. De twee vermaarde fotografen Paolo Pellegrin en Gueorgui Pinkhassov legden op intrigerende wijze de kracht en elegantie van robots en de toewijding en passie van de fabrieksmedewerkers vast. In de fotoreeks komen de innovatie, kwaliteit en aandacht voor detail naar voren die ook de technologie van de Audi e-tron kenmerken.

De eventagenda kan geraadpleeg worden op www.theplaceto-e.be.

Persbericht Audi Belgium
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op dinsdag 30 april 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons