van der Horst

Audi presenteert de nieuwe A1 Sportback

Audi A1 Sportback
Audi A1 Sportback
Deze week introduceerde Audi de tweede generatie van zijn meest compacte model aan het grote publiek. De nieuwe A1 Sportback is ruimer dan zijn voorganger en valt op door zijn dynamisch design. De bolide werpt zich op als de ideale metgezel in de stad, maar leent zich ook uitstekend voor de langere ritten.
Audi A1 Sportback
Audi A1 Sportback
Het koetswerkdesign van de Audi A1 Sportback is opvallend en krachtig, met een knipoog naar de ur-quattro uit de jaren tachtig. Verwijzend naar Audi’s rally-icoon zijn o.a. de drie vlakke sleuven onder de rand van de motorkap. In verhouding met zijn in 2010 debuterende voorganger is de succesvolle compacte Audi flink gegroeid met een toename in lengte van 56 millimeter, waardoor de wagen nu 4,03 meter meet. De nieuwe A1 is hierdoor een stuk ruimer geworden, met voor de volwassen passagier achterin de auto ook een zee aan hoofd- en binnenruimte. Het bagagevolume van de A1 Sportback nam met maar liefst 65 liter toe, waardoor er nu 335 liter aan spullen in de achterbak gestopt kan worden.

Audi A1 Sportback
Audi A1 Sportback
De kleinste Audi in de catalogus beschikt natuurlijk ook over dezelfde technologieën als de grotere modellen. De constructeur uit Ingolstadt heeft ervoor gezorgd dat de A1 Sportback beschikt over diverse systemen om het parkeren gemakkelijker te maken. In het interieur vinden we inmiddels het bekende Virtual Display en het MMI plus systeem terug, voorzien van een touchscreen.

Audi A1 Sportback
Audi A1 Sportback
Bij zijn lancering is de Duitse bolide leverbaar met drie verschillende benzinemotoren met vermogens van 95 pk(70kW) tot 200 pk(147kW). Deze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of de S tronic transmissie met dubbele koppeling en zeven verhoudingen. Uitzondering is de 2.0 liter V4-TFSI met 200 pk, die standaard wordt gekoppeld aan een S tronic met zes gangen. De nieuwe Audi A1 Sportback is vanaf de zomer te bestellen en verschijnt vanaf de herfst van dit jaar op de Belgische markt.

Foto's: Audi Media



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Autosalon op woensdag 20 juni 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons