van der Horst

Audi presenteert de nieuwe A7 Sportback (+ Foto's & Video)

Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback
Het merk met de vier ringen brengt binnenkort de tweede generatie van de Audi A7 Sportback op de markt. De wagen valt op door zijn sportieve design en zijn technologische snufjes.
Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback
Audi maakte in 2010 een gedurfd statement met de eerste generatie A7 Sportback. De vierdeurs coupe combineerde elegantie met sportiviteit op een vernieuwende manier. In zijn tweede gedaante gaat de A7 Sportback verder op de nieuwe huisstijl die de fabrikant uit Ingolstadt met de nieuwe A8 is ingeslagen. Kenmerkend zijn de brede ‘schouders’ die een knipoog zijn naar de Ur-quattro. Er zijn drie soorten koplampen leverbaar: LED, HD Matrix LED en HD Matrix LED met laser grootlicht. De achterlichten zijn opgebouwd uit dertien verticale segmenten die aan ieder zijde worden verbonden door een LED strip. Dit wederom als hommage aan de Ur-quattro.

Interieur Audi A7 Sportback
Interieur Audi A7 Sportback
In het interieur van de A7 Sportback vervangen twee touchscreens de traditionele knoppen en bedieningselementen. De grootste ervan meet 8.6 inch en is verwerkt in de middenconsole. Net als in de nieuwe Audi A8 geven de touchscreens in de A7 Sportback haptische feedback als ze worden aangeraakt. Met de AI-knop op het dashboard kan de chauffeur de Audi AI remote parking pilot en de AI remote garage pilot activeren. Deze systemen rijden de A7 Sportback zelfstandig in en uit een parkeervak of garage. De bestuurder kan zelfs voordien uitstappen en de Audi AI-functies aansturen met de myAudi-app op zijn telefoon. Daarnaast is de auto uitgerust met maar liefst 39 rijhulpsystemen. Bij de lancering zal de Audi A7 Sportback beschikken over een 3.0-liter V6 TFSI motor. Deze is goed voor 340 en 500 Nm koppel, terwijl de motor van 0 naar 100 km/u gaat binnen 5,3 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 km/u. Later komen er meer opties voor de krachtbron beschikbaar. De nieuwe Audi A7 Sportback is vanaf medio november te bestellen.
  
 


Tekst: Michel Helders - Foto:'s Audi AG



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 24 oktober 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons