van der Horst

Audi presenteert nieuwe Audi RS 5 DTM in Genève (+ Foto's)

Audi RS 5 DTM
Audi RS 5 DTM
Drie dagen nadat BMW foto's van zijn nieuwe DTM-strijdros vrijgaf, pakte Audi op het Autosalon van Genève uit met de nieuwste versie van de Audi RS 5 DTM. Net als voor concurrenten Mercedes en BMW beschikten de Audi-ingenieurs slechts over weinig manoeuvreerruimte om de nieuwe wagen nog sneller te maken dan de 2013-versie. Dat daarbij veel aandacht werd besteed aan het aerodynamisch pakket, resulteerde in een merkbaar agressievere look van de 2014-versie, binnenshuis beter bekend als 'RC3', die tevens dichter aansluit bij de RS-seriemodellen.
Audi RS 5 DTM
Audi RS 5 DTM
Naast nieuwe luchtinlaten vooraan naar motor en remmen valt ook de hertekende aerodynamica van de zijflanken tussen voor- en achtertrein op waarin nu ook de zijspiegels werden verwerkt. De wielkasten achteraan zijn voortaan helemaal gesloten, dit in tegenstelling tot vorig seizoen. Ook onderhuids onderging de Audi RS 5 DTM vanzelfsprekend wijzigingen, zo werden onder meer ook verbeteringen aan de voor- en achteras doorgevoerd.

Op de vraag of de alvast fraai ogende bolide kampioen Mike Rockenfeller ook in staat zal stellen zijn titel met succes te verdedigen, krijgen we pas op 4 mei ter gelegenheid van de seizoensopener op de Hockenheimring een eerste aanwijzing. 



Foto's: Audi AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 4 maart 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons