Total 2' Hours of Spavan der Horst

Audi R8 LMS Cup: Alessio Picariello kampioen – zege voor Dries Vanthoor

Alessio Picariello
Alessio Picariello
België boven bij de manche van de Aziatische Audi R8 LMS Cup op de omloop van Shanghai. De eerste race werd gewonnen door Dries Vanthoor (Castrol Racing Team) terwijl Alessio Picariello (Absolute Racing) als derde over de lijn kwam. In de tweede race werden de rollen omgedraaid, Picariello won de wedstrijd en Vanthoor legde beslag op de laatste podiumplaats. Met deze laatste zege verzekerde Alessio Picariello zich bovendien vroegtijdig van de titel.
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor is bezig aan een fantastisch seizoen, na zijn mooie resultaten in de 24 uren van Le Mans en Zolder en net een week na zijn eerste zege in de Blancpain GT Series Sprint Cup, heeft de jonge Limburger zijn stempel gedrukt op de voorlaatste manche van de Audi R8 LMS Cup. Op de omloop van Shanghai realiseerde hij tweemaal de pole en won hij de eerste race voor alle cup specialisten. Een resultaat dat hem wel 50 kg succesballast opleverde voor race 2, maar dit verhinderde hem niet om alsnog op het podium te eindigen na Picariello en Cheng Congfu.

Alessio Picariello deed niet onder voor zijn jonge landgenoot, als zesde gestart eindigde hij op de derde plaats in de eerste race na Vanthoor en Alex Young alvorens de overwinning te pakken in race 2. Meteen verzekerde de Belg zich van de titel op een manche van het einde van het kampioenschap. Alex Young die tweede ligt in de puntenstand telt immers 51 puntten achterstand, een kloof die hij niet meer kan dichten.

Foto's: Audi R8 LMS Cup
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 10 september 2017.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons