van der Horst

Audi Sport krijgt een nieuwe CEO

Michael-Julius Renz
Michael-Julius Renz
De 60-jarige Michael-Julius Renz wordt de nieuwe leider van Audi Sport GmbH. Hij volgt Stephan Winkelmann op, die de toekomstige president van Bugatti wordt.

De Duitser Michael-Julius Renz heeft een Master in Business Management op zak, en heeft diverse leidinggevende functies bij de fabrikant uit Ingolstadt vervuld. Als president van Audi Sales Division China was hij verantwoordelijk voor de verkoop en naamsbekendheid van het merk op ’s werelds grootste afzetmarkt. Eerder was hij al in Europa verantwoordelijk voor de verkoop en het neerzetten van het merk Audi. De nieuwe CEO wordt in maart operationeel in zijn nieuwe functie.

Hij neemt de taken over van Stephan Winkelmann, die sinds maart 2016 de baas was van Audi Sport. De 53-jarige Winkelmann wordt de nieuwe president van Bugatti Automobielen, en treedt daar op 1 januari 2018 in dienst. “Ik zou graag Stephan Winkelmann willen bedanken voor zijn verbondenheid en succesvolle bijdrage aan de onderneming”, aldus Audi management-voorzitter Stadler. “Hij heeft Audi Sport neergezet als een onafhankelijk en vooruitstrevend merk, en is beslissend geweest in onze koers naar toekomstige groei van het concern. Aan Michael-Julius Renz om dit voort te zetten”.

Foto: Audi Media Center
 
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in FIA GT Series op dinsdag 19 december 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons