van der Horst

Audi stelt R8 LMS GT3 Evo voor in Parijs

Audi R8 LMS GT3 Evo
Audi R8 LMS GT3 Evo
Na drie succesvolle seizoenen met de tweede generatie van de R8 LMS brengt Audi nu een Evo-kit voor zijn GT3 op de markt. De verbeterde wagen werd vandaag onthuld op de Paris Motor Show en de kit is vanaf november beschikbaar. Met die evolutie wil de Duitse constructeur vooral inspelen op noden van de gentlemen-rijders, maar ook het verlagen van de runningkosten behoorde tot de prioriteiten.
Visueel kenmerkt de Evo zich vooral door een spitse neus die verder uitsteekt en meer uitgesproken aerodynamische elementen bevat. Zo zien we grotere diveplanes, ondersteunt door een vertiaal element, en een nieuwe splitter met een verhoogde trap in het midden. Ook de drie gleuven tussen de koplampen springen in het oog en achteraan werden er extra openingen voorzien voor de koeling van de remmen.

De versnellingsbak, koppeling en het differentieel werden versterkt, waardoor de interval tussen revisies wordt vergroot en de onderhoudskosten zakken. De 5.2-liter V10-krachtbron blijft ongewijzigd. De Evo-kit kost €28.000 (excl. btw), een volledig nieuwe wagen komt op €398.000.
 


Foto's: Audi
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op dinsdag 2 oktober 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons