van der Horst

Audi stopt met LMDh-programma en trekt naar Formule 1

Audi trekt naar de F1
Audi trekt naar de F1
Audi trekt in 2026 naar de Formule 1 als motorbouwer, dat bevestigde het merk met de vier ringen vandaag in de marge van de Grote Prijs van België Formule 1. In één adem meldt de Duitse constructeur ook dat het formeel de stekker uit het LMDh-programma trekt. De nieuwe F1-krachtbron zal ontwikkeld worden in Beieren, meer bepaald in Neuburg an der Donau, al maakte Audi niet bekend welk team het zal ondersteunen. In de wandelgangen circuleert de naam van Sauber, waarin Audi een belang zou nemen.
  • Powercars
Audi F1 Showcar
Audi F1 Showcar
Details uit de nieuwe technische F1-reglementen die vanaf 2026 in werking moeten treden, werden eerder deze maand voorgesteld en dat effende blijkbaar het pad voor Audi om de komst naar de F1 te officialiseren. Vanaf 2026 moet de elektrische motor een grotere rol spelen ten opzichte van de verbrandingsmotor, voor een gecombineerd vermogen van meer dan 1000pk. De 1,6 liter turbo's moeten ook gebruikmaken van zogenaamde duurzame brandstoffen, wat een van de eisen van Audi was.

Rolf Michl
Rolf Michl
Voor het einde van het jaar moet er een bevestiging volgen welke wagen de vier ringen zal dragen in de F1 in 2026. Audi zal dat seizoen meteen concurrentie krijgen uit eigen huis, want zustermerk Porsche zal in 2026 Red Bull Racing van krachtbronnen voorzien. Audi bevestigde verder dat het de customer racing-afdeling verderzet, al geeft het verder geen details rond de GT3-, GT4- en TCR-machinerie. Met de elektrische RS-Q e-tron mikt het in januari overigens op de algemene zege in Dakar. Tot slot maakte Audi ook bekend dat Julius Seebach zijn functie als algemeen directeur neerlegt. Hij wordt vanaf 1 september opgevolgd door Rolf Michl, die in 2014 nog betrokken was bij het opzetten van de Audi Sport TT Cup.

Foto: Audi / Getty Images



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons