van der Horst

Austin: Audi niet te kloppen in vrije trainingen

Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Het weer zit voorlopig niet mee in Austin Texas, de regen tekende present voor de eerste vrije training en ook de tweede vrije training later op de dag zou op een natte piste doorgaan. Wat echter de weersomstandigheden ook zijn, de Audi’s lijken niet te kloppen. Gisteren snelste tijdens de twee collectieve tests, vandaag was het Duval die het Duitse merk aan de snelste chrono hielp. De enige Toyota moest bijna drie seconden toegeven op de chrono van Duval, terwijl de Rebellion Lola al op vier seconden strandde.
  • Powercars
Loic Duval reed een ronde in 2:03.749 en hij zette daarmee de Audi R18 e-tron quattro #2 bovenaan de tabellen, 0.7 seconde sneller dan de zusterwagen van Fässler/Lotterer/Tréluyer. De Toyota van Buemi/Sarrazin/Davidson klokte logischerwijze de derde tijd maar de achterstand bedroeg al 2.717 seconden. De enige overige aanwezige LMP1 de Rebellion Lola Toyota van Prost/Beche/Heidfeld beëindigde de sessie met de vierde tijd.

Snelste LMP2 en vijfde algemeen was de PeCom Oreca-Nissan van Minassian/Kaffer/Perez-Companc in 2:12.072. De tweede en derde tijd in de klasse ging onverwacht naar de beide Lotus bolides, terwijl de OAK Morgan’s waaronder ook die van Baguette in afwachting van beter weer geen tijd neerzetten. Achtste tijd algemeen was er voor de snelste GT, de Porsche van Lietz/Lieb, maar achter de Duitse bolides vonden wij vier Aston Martin’s terug.

Foto: Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 20 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Austin.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons