van der Horst

Austin: Porsche opnieuw dominant in kwalificatie

Neel Jani/Marc Lieb - Porsche 919 Hybrid
Neel Jani/Marc Lieb - Porsche 919 Hybrid
Porsche heeft nog maar eens een 1-2 bemachtigd in de kwalificaties voor de FIA WEC 6H of Circuit of the Americas. Neel Jani en Marc Lieb reden het beste gemiddelde (1:46.375) en bleven daarmee teamgenoten Brendon Hartley en Timo Bernhard in de Porsche 919 Hybrid #17 0.164s voor. Audi moest wederom genoegen nemen met de tweede startrij, en volgde met beide wagens al op ruim een seconde achterstand, terwijl het verschil voor Toyota op rij 3 al bijna oploopt tot 3 seconden.
KCMG bemachtigde in eerste instantie de pole in LMP2, maar de wagen werd later verwezen naar de laatste startplek. De Oreca 05 kwam in het begin van de sessie tot stilstand en reed zelfs even in de verkeerde richting, onaanvaardbaar voor de organisatie zo blijkt. De G-Drive Racing Ligier JS P2 Nissan #26 van Sam Bird, Roman Rusinov en Julien Canal erfde de pole, voor de zusterwagen #28.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTE
Nadat Porsche op de Nürburgring eindelijk een einde maakte aan dominantie van Aston Martin in de kwalificaties, slaagde de Britse equipe er ditmaal in om weer orde op zaken te stellen. Richie Stanaway en Fernando Rees reden de #99 Vantage V8 naar de pole, zij waren 0.262s  sneller dan Manthey Porsche 911 RSR #91 van Richard Lietz en Michael Christensen. Ferrari had het duidelijk moeilijk op de Amerikaans omloop en start met beide AF Corse bolides als laatste in de klasse. Dempsey Proton Racing pakte voor het eerst de pole in GTE-Am, met Patrick Long en Patrick Dempsey achter het stuur. 

--- UITSLAG FIA WEC KWALIFICATIES COTA (PDF) ---

Foto's: FIA WEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 19 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lone Star le Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons