van der Horst

Austin: Eerste startrij voor Audi - Aston Martin primus in GTE

Audi R18
Audi R18
André Lotterer en Marcel Fässler stuurden hun Audi vannacht naar de pole tijdens de kwalificaties voor de 6 Hours of Circuit of the Americas. Zij krijgen voor de wedstrijd van morgen opnieuw het gezelschap van Benoît Tréluyer, die enkele races aan de kant diende te blijven na een blessure. Oliver Jarvis en Lucas di Grassi gaven slechts anderhalf tiende van een seconde toe op hun teamgenoten, terwijl de als derde geklasseerde Porsche #1 op bijna een seconde volgde.
Signatech Alpine
Signatech Alpine
De tweede Porsche van kampioenschapsleiders Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb moest zelfs de Toyota #6 van Sarrazin, Conway en Kobayashi voor zich dulden, het gevolg van een schrapping van de snelste ronde van Dumas. In LMP2 scoorde de Signatech Alpine van Menezes, Lapierre en Richelmi voor het eerst dit seizoen de pole. GTE was dan weer een prooi voor Aston Martin, de pole in Pro was voor Nicki Thiim en Marco Sörensen in de #95, in Am waren het Dalla Lana, Lamy en Lauda in de #98.

--- Uitslag Kwalificaties WEC 6H COTA 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 17 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Circuit of the Americas.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons