van der Horst

Australië: Ayumu Iwasa wint hoofdrace en neemt leiding in het kampioenschap

Ayumu Iwasa
Ayumu Iwasa
Ayumu Iwasa heeft zondag de hoofdrace voor de formule 2 in Australië gewonnen, daarmee neemt de Japanner de leiding in de tussenstand over van Ralph Boschung. Iwasa startte van op de pole en reed schijnbaar onverstoord naar de zege tot op 8 ronden voor de finish de safety car naar buiten kwam na een crash tussen Roy Nissany (PHM Racing by Charouz) et Enzo Fittipaldi (Carlin) en zo gans het veld weer bij elkaar bracht. De race werd hervat voor de laatste drie ronden maar Iwasa hield het hoofd koel en stevende recht op zijn tweede zege van het seizoen af.
  • Dreamdrive
Start hoofdrace formule 2 Australië
Start hoofdrace formule 2 Australië
Théo Pourchaire (ART Grand Prix) finishte als tweede zonder ooit aanspraak te kunnen maken op de winst. Iwasa leidt nu in de tussenstand met 58 punten voor Pourchaire die er 50 heeft. Arthur Leclerc maakte het feest voor DAMS compleet door als derde over de finishlijn te komen. Frederik Vesti (Prema)kwam na het wisselen van banden nog sterk opzetten maar kwam net tekort om Leclerc nog te bedreigen. Zane Maloney (Carlin) pakte de vijfde plaats.

Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Jehan Daruvala (MP Motorsport), Richard Verschoor (Van Amersfoort), Jack Doohan (Virtuosi), Kush Maini (Campos) en Roman Stanek (Trident) maakten de top tien vol. Amaury Cordeel (Virtuosi) nam de start van op de laatste lijn en wist zich toch wat op te werken in het klassement. Bij het wisselen van de banden geraakte hij zelfs even in de top tien maar na zijn stop viel hij na een foutje ver terug maar vocht zich terug naar de veertiende plaats.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons