van der Horst

Australië: Dennis Hauger wint F2 sprintrace

Dennis Hauger
Dennis Hauger
Vertrokken van op de pole wist Dennis Hauger (MP Motorsport) de leiding heel de formule 2 sprintrace te behouden. Heel even werd hij bedreigd door Jack Crawford (Hitech GP) maar noch de regen noch een onderbreking van de race na een aanrijding tussen Jack Doohan en Juan Manuel Correa konden verhinderen dat Hauger de zege behaalde.
  • STX Motorhomes
Start formule 2 sprintrace Australië
Start formule 2 sprintrace Australië
Hauger nam bij de start de leiding met in zijn spoor Crawford, die drie ronden lang wist aan te klampen. Hauger leek op weg naar een eenvoudige zege tot een interventie van de safety car het veld weer bijeen bracht. Daarbij begon het ook licht te regenen waarop enkele piloten, waaronder de ART GP rijders Théo Pourchaire en Victor Martins, binnenkwamen om banden te wisselen. Een foute gok want de regen hield ook al even snel weer op.  

Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
Met nog twee ronden te gaan werd de sprintrace herstart, maar de zege van Hauser kwam niet meer in gevaar. Jack Crawford eindigde als tweede voor Kush Maini (Campos). Arthur Leclerc (DAMS) strandde net naast het podium terwijl Zane Maloney (Carlin) de top vijf afsloot. Isack Hadjar (Hitech GP) werd zesde, Oliver Bearman (Prema) zevende en Frederik Vesti (Prema) pakte het laatste punt. Ralph Boschung (Campos) kwam niet aan de start na een schuiver in de opwarmronde. Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) vertrok van op de laatste startlijn maar wist in de race alsnog op te klimmen tot de twaalfde positie.

Foto's: Georges De Coster
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons