van der Horst

Australië: Eerste slag voor Neuville

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na de eerste proef in de Rally van Australië houdt Thierry Neuville alle kansen gaaf en biedt de openingsdag opportuniteiten. Esapekka Lappi is eerste leider.
Iedereen keek uit naar die eerste proef van de slotmanche. De rally die alles beslist. De eerste horde is alvast genomen en Thierry Neuville (Hyundai i20) zit in de positie die hij moet zitten.

De eerste proef ging naar Esapekka Lappi (Toyota Yaris). Hij was acht tienden sneller dan Ott Tänak (Toyota Yaris). Eén-twee-drie voor Toyota want Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) klokte een derde tijd.

De vierde tijd was voor Andreas Mikkelsen (Hyundai i20). Hij was drie tienden sneller dan Thierry Neuville (Hyundai i20), ex aequo met Mads Ostberg (Citroën C3). Het is droger dan verwacht, dus kan Neuville profiteren van het veegwerk van Ogier. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) is achtste op een halve seconde van Neuville en 2.6 tellen van de leider. Dus (en dat gaan we niet het hele weekend herhalen, maar) Neuville is (los van de Power Stage) virtueel kampioen.

Foto: RIP
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 15 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons