van der Horst

Australië: Ferrari het snelst op vrijdag

Ferrari bovenaan in de vrije trainingen
Ferrari bovenaan in de vrije trainingen
Naar gewoonte staan er voor een Grand Prix op vrijdag twee vrije sessies gepland. Bij de twee sessies voor de GP van Australië die dit weekend plaats vindt, ging de beste tijd telkens naar een Ferrari rijder. Carlos Sainz was de snelste in de morgen maar het was Charles Leclerc die in de namiddag de beste dagtijd neerzette in 1:18.978. De Monegask was de enige die onder de grens van 1:19 kwam. Max Verstappen (Red Bull) was de enige weer die het ritme van de Ferraris aankon.
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
In de eerste sessie klokte Sainz een tijd van 1:19.806 en toen bleek al dat de piste door de doorgevoerde aanpassingen een stuk sneller was dan in 2019 toen de formule 1 er voor het laatst kwam.  Charles Leclerc klokte de tweede chrono voor de twee Red Bull rijders Pérez en Verstappen. Lando Norris (McLaren) sloot de top vijf af.

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
In de tweede sessie losten beide Ferrari rijders elkaar af bovenaan de tabellen. Enkel Fernando Alonso verscheen in de helft van de sessie bovenaan de tabellen maar al snel doken de Ferrari piloten onder de tijd van de Alpine rijder. Leclerc bleek uiteindelijk de snelste voor Max Verstappen die op het einde van de sessie eindelijk een wagen terugvond die beantwoorde aan zijn verwachtingen en de Nederlander was de enige die in de buurt kwam van de chrono van de Monegask met een ronde in 1:19.223. Sainz klokte de derde tijd terwijl Alonso de sessie afsloot met de vierde chrono. Pérez vonden we terug op plaats vijf voor Esteban Ocon (Alpine) en Valtteri Bottas (Alfa Romeo). Bij Mercedes blijkt de wagen nog steeds niet naar behoren te werken en noch George Russell (elfde), noch Lewis Hamilton (dertiende) konden zich in de top tien plaatsen.

Foto's: Racing International Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons