van der Horst

Australië: Neuville boekt winst - Tänak naar de kop

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Eindelijk wat goed nieuws uit de Rally van Australië als het op Thierry Neuville aankomt. De Belg ging voorbij Teemu Suninen en is nu achtste. Ott Tänak doet voorlopig wat hij moet doen om zijn titelkansen gaaf te houden, namelijk vooraan rijden.
Thierry Neuville (Hyundai i20) kon een klein beetje opschuiven zaterdagmiddag. Eerst werd hij geholpen door het wegvallen van Craig Breen (Citroën C3) die een boomstronk raakte kort voor de middag en heel wat straftijd moest nemen om in koers te blijven. Na de middag ging de Belg puur op snelheid ook nog voorbij Teemu Suninen (Ford Fiesta), al blijft het verschil tussen de Belg en de Fin minimaal. De Belg lijkt wel al zijn zinnen te hebben gezet op Elfyn Evans (Ford Fiesta), maar het verschil bedraagt nog 32 seconden. Tussen hem en virtueel kampioen Sébastien Ogier zit er net geen minuut. "Ik moet gewoon blijven verdergaan", aldus Neuville die na de middag met een herstelde Hyundai op baan ging na een foutje deze ochtend.

Vooraan is er heel wat veranderd. Ott Tänak (Toyota Yaris) staat helemaal bovenaan. De Est heeft nog een waterkansje om kampioen te worden maar doet er echt alles aan om zijn kansen gaaf te houden en zet zich op kop van de koers. Teamgenoot Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) volgt nu op acht tienden en dient als ideale buffer. Mads Ostberg (Citroën C3) en Hayden Paddon (Hyundai i20) vechten nu om de derde stek op het podium, op ongeveer een kwartminuut van de nieuwe leider.

Esapekka Lappi (Toyota Yaris) is nu stevig vijfde op driekwart minuut, Sébastien Ogier is zesde, op anderhalve minuut van Tänak. Ogier blijft dus netjes op titelkoers.

Foto: RIP Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 17 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons