van der Horst

Australië: Neuville in slechte papieren na dag 1 - Ostberg leidt

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Het is niet het verhoopte scenario geworden voor Thierry Neuville die na de openingsdag van de Rally van Australië pas tiende is, op ruim een halve minuut van Sébastien Ogier. Mads Ostberg leidt verrassend.
  • Powercars
Acht proeven moesten er afgewerkt worden. De openingslus zorgde al voor wat tragiek met de opgave van Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) en een stevige fout van Ott Tänak (Toyota Yaris), maar het grootste drama gebeurde op de zesde proef. Thierry Neuville (Hyundai i20) reed lek na een jump en raakte even later gevangen in een chicane met strobalen. De Belg zat daarvoor in een sterke positie en noteerde zelfs een besttijd. Op de kleine showproef in Coffs Harbour ging hij ook nog eens in een zandbank, zonder erg. Hij volgt nu als tiende op 33.7 seconden van Sébastien Ogier (Ford Fiesta) die op een zevende plaats prijkt.

Vooraan zwaait Mads Ostberg (Citroën C3) de scepter. Meer zelfs: Citroën is in uitstekende doen, want Craig Breen (Citroën C3) is nu tweede met een achterstand van 6.7 seconden.

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) bekleedt de derde podiumplaats op 8.7 tellen, voor zijn teamgenoten Ott Tänak en Esapekka Lappi. Ook Latvala kan dus Tänak nog helpen mocht dat nodig blijken in strijd om de titel.

Op ongeveer driekwart minuut vinden we het Fordtrio met Sébastien Ogier (Ford Fiesta). Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Teemu Suninen (Ford Fiesta) gingen beide op de rem staan en hielpen Ogier op die manier aan de zevende plaats. Daarachter staat dus Neuville.

Jourdan Serderidis opent morgen de weg, gevolgd door Neuville. Bij droog weer is dat slecht nieuws voor de Belg maar er wordt ook regen voorspeld in New South Wales, en dan blijft alles speelbaar. Teemu Suninen moet de eerste doelstelling worden morgen.

Foto: Racing International Photography / LhostisSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons