van der Horst

Australië: Neuville verliest verder terrein

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Op de openingsproef van de tweede dag in de Rally van Australië verliest Thierry Neuville nog meer terrein. Het is droog gebleven in New South Wales en dus veegt de Belg het losse grint weg voor zijn concurrenten.
De belangrijkste vraag na de openingsdag was: zou het gaan regenen of niet? Zou Thierry Neuville (Hyundai i20) gaan vegen of zouden de weergoden aan zijn zijde staan? Het is dus droog gebleven en het zal dus bijna onmogelijk zijn om tijd goed te maken. Neuville klokte een veelzeggende tiende tijd, al komt hij wel dichter op Teemu Suninen (Ford Fiesta).

Vooraan blijft Mads Ostberg (Citroën C3) op kop. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is nu tweede, want hij ging voorbij Craig Breen (Citroën C3) op de openingsproef van de dag. Hayden Paddon (Hyundai i20) hijgt in de nek van de Fin en de Ier. Tussen de top vier scheelt het amper een tiental seconden. Ott Tänak (Toyota Yaris) is vijfde en maakt dus nog geen aanstalten op de titel. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) is zevende, en zet zijn titeljacht verder.

Foto: RIP. Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons