van der Horst

Australië: Neuville zijn titeldroom krijgt klap

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Bitter nieuws voor Thierry Neuville. Op de zesde proef van de rally reed hij lek en verloor 40 seconden op Ogier. Vooral met het uitzicht op de startpositie morgen is dit geen goed nieuws. Mads Ostberg leidt de rally;
"Het gebeurde over een jump. De band begaf het", aldus Neuville (Hyundai i20) aan de finish van de zesde proef. Hij raakte ook een chicane. De Belg verloor 40 seconden op Ogier en volgt nu op een halve minuut van de Fransman. Het grote probleem is dat Neuville morgen (vrijdagavond Belgische tijd) opnieuw heel vroeg de baan op moet, en dus moet gaan vegen, tenzij het begint te regenen.

Mads Ostberg (Citroën C3) is nog altijd de fiere leider na zes proeven. Hij gaat nu Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) met 6.2 seconden en teamgenoot Craig Breen (Citroën C3) met 7.5 tellen vooraf. Hayden Paddon (Hyundai i20) doet zijn werk uitstekend en kan nu heel belangrijk worden in de strijd om de titel. Hij is knap vierde met enkele strakke chrono's en houdt zijn achterstand op de leider onder de tien seconden.

Ott Tänak (Toyota Yaris) kende al enkele warme momenten en verloor onder meer de voorbumper. Hij is wel nog altijd vijfde op twintig tellen. De Est gaat zijn teamgenoot Esapekka Lappi vooraf die op de vijfde proef een twintigtal seconden verloor omdat de motor wat sputterde na een watersplash. De Fin volgt op een halve minuut van Ostberg.

Bij Ford spelen ze nu al het ploegenspel. Elfyn Evans liet zich uitzakken om Sébastien Ogier een plaats winst te geven. Ook Teemu Suninen stond op de rem op het einde van de zesde proef. De Fransman is nu zevende, en is nu stevig virtueel kampioen. De drie Fords hangen nu rond driekwart minuut van de leider. Neuville rondt de top tien af op 1:12.8 van de leider. Hij is een halve minuut verwijderd van Ogier.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons