van der Horst

Australië: Zesde titel lonkt naar Ogier, ondanks vreemde ochtend

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier
Veel warme momenten op zondag maar de uitkomst blijft voorlopig dezelfde. Thierry Neuville is nog altijd achtste, Sébastien Ogier nog altijd zesde, en dus op weg naar de titel, de regen ten spijt.
  • Shopa
Thierry Neuville (Hyundai i20) viel aan en viel aan. Hij kwam op de openingsproef zondag al even goed weg maar klokte wel de derde tijd en sloop dichter bij Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Sébastien Ogier (Ford Fiesta). Op de volgende proef ging hij er even af, net zoals Craig Breen (Citroën C3), Jourdan Serderidis (Ford Fiesta) en zelfs Ott Tänak (Toyota Yaris). Maar opnieuw klokte hij een sterke vierde tijd. Veel zoden bracht het niet aan de dijk. Neuville blijft achtste, Ogier zesde, en dus kruipt de Fransman steeds dichter bij een zesde titel, zelfs met de Power Stagepunten in rekening houdende. Neuville staat nog op 17.6 seconden van Evans, maar Ogier heeft wel nog een veertigtal seconden voorsprong op de Belg.

Tänak op zijn beurt is wel een pak verder weg van de titel, want hij is pas tweede door zijn fout. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) nam over en kan dus straks, indien nodig, gaan remmen (zelfs nog na de finish). Niet te veel, want Hayden Paddon (Hyundai i20) ligt als derde nog altijd op de loer. Latvala heeft 19.6 seconde voorsprong op Paddon. Tänak zit er tussen geprangd, op 5 tellen van de leider.

Mads Ostberg (Citroën C3) en Esapekka Lappi (Toyota Yaris) zijn nog vierde en vijfde en zolang die nog tussen Ogier en het koptrio staan mag Ogier nog altijd geen steken laten vallen.

Maar: de regen afgelopen nacht zorgde voor wat drama, én het regent opnieuw in New South Wales. Voltrekt zich straks het mirakel van Coffs Harbour of blijft alles hetzelfde? In ieder geval, de spanning blijft.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 17 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons