van der Horst

Australië: Ogier op titelkoers naar slotdag - Neuville achtste

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Een zestiende titel voor Frankrijk lijkt een pak waarschijnlijker dan een eerste voor België of Estland. Sébastien Ogier gaat als zesde naar de slotdag. Veel mag er niet gebeuren voor de Fransman want Ott Tänak staat op kop van de rally en Thierry Neuville is achtste.
Thierry Neuville (Hyundai i20) besloot de dag met een snelste tijd op de showproef in Coffs Harbour maar het is maar een heel kleine pleister op een gapende wonde. Als Neuville niet meer voorbij Ogier (Ford Fiesta) geraakt, dan is de titel gaan vliegen, en op regelmaat zal dat niet meer lukken want met nog zes proeven te gaan bedraagt het verschil een vijftigtal (onoverbrugbare) seconden. Ook op dag twee bleef de Belg niet foutloos, wat een stevige rem zette op zijn opmars. Zaterdagochtend brak hij namelijk de ophanging door een foutje, gelukkige zonder erg.

Vooraan staat er opnieuw geen rem op Ott Tänak (Toyota Yaris) die wel doet wat moet wil hij nog aanstalten maken op de titel, namelijk vooraan staan. Hij telt al 21.9 seconden voorsprong op Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) die op het einde de voeling verloor met de kop omdat het tijdens de showproeven nog begon te regenen. Hayden Paddon (Hyundai i20) is derde op 26.3 seconden. Ook hij doet wat moet voor Hyundai in de strijd om de merkentitel al lijkt ook daar al de wedstrijd beslist en stevent Toyota af op de titel.

Mads Ostberg (Citroën C3) is vierde op driekwart minuut en wordt op de huid gezeten door Esapekka Lappi (Toyota Yaris), vijfde op 50 seconden van de leider.

Sébastien Ogier is voorlopig zesde op 1:44.8 van de leider en zit daarmee op titelkoers. Elfyn Evans  (Ford Fiesta) vormt nog een buffer tussen de Fransman en Neuville die nu op 2:35.2 staat van de leider, én op een halve minuut van de zevende plaats van Evans. 

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 17 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons