van der Horst

Australië: Ostberg vooraan, Ogier en Neuville bijeen

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Na drie proeven in de Rally van Australië leidt Mads Ostberg de rally, maar in groep domineert Toyota. Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala en Ott Tänak steken in de top zes, met Craig Breen en Hayden Paddon ertussenin, maar het is Ostberg die helemaal vooraan staat. Thierry Neuville en Sébastien Ogier vechten in de achtergrond een stevig duel uit.
Voor de Belgen: alles blijft meer dan speelbaar voor Thierry Neuville (Hyundai i20).

Toch was er al heel wat drama. Neuville zei na de ochtendlus tegen co-rijder Nicolas Gilsoul dat hij geluk had dat hij op een kleine jump de radiator niet heeft geraakt. Ott Tänak (Toyota Yaris) ging zelfs even van de baan, maar zonder erg, en Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), niet onbelangrijk voor Neuville, raakte verstrooid door een tractor op de weg, ging eraf en moest opgeven.

Eerste leider Esapekka Lappi (Toyota Yaris) is nu tweede, met vier tienden voorsprong op Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), maar het is Mads Ostberg (Citroën C3) die het pakket leidt met 5.4 voorsprong op Lappi. Craig Breen is knap derde op 7 seconden van de leider, vóór Hayden Paddon (Hyundai i20) op 7.3 seconden van Ostberg. Niet onbelangrijk in de strijd om de titel. Ott Tänak (Toyota Yaris) ging even van de weg, zonder erg, en volgt als zesde op 7.8 seconden.

Maar veel belangrijker is de strijd tussen Thierry Neuville (Hyundai i20) en Sébastien Ogier (Ford Fiesta). Neuville is voorlopig negende, op 19.2 seconden van de leider. De Belg blijft dus voeling houden met de kopgroep. Dat is net een beetje anders voor Sébastien Ogier, die al op 27.6 seconden volgt van de Noorse leider. Ogier blijft virtueel kampioen.

Foto: Toyota Gazoo Racing Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons