van der Horst

Australië: Afsluiter WRC geannuleerd door bosbranden

Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Er komt vroeger dan verwacht een einde aan het WRC-seizoen. In New South Wales, waar de rally moest doorgaan, woeden er hevige bosbranden. De organisatie werd gedwongen om de enige juiste beslissing te nemen, namelijk de rally schrappen.
Al dagenlang wordt de regio geteisterd door felle bosbranden. De organisatie bleef lange tijd hoopvol om de rally alsnog te kunnen laten doorgaan. Later werd beslist om een deel van het parcours te schrappen om uiteindelijk over te gaan tot volledige annulatie. De enige juiste beslissing, want de hulpdiensten hebben nu al meer dan hun handen vol met de bestrijding van de branden. Ook het galafeest, dat moest plaatsvinden op maandag, is geschrapt.

Door het schrappen van de rally is Hyundai voor het eerst wereldkampioen bij de merken. Thierry Neuville (Hyundai) mag zich dan weer voor de vijfde keer in zijn carrière vice-wereldkampioen noemen. Nooit eerder werd een WRC-rijder vijf keer tweede in de eindstand. Ott Tänak kroonde zich eerder tot kampioen in Spanje. Sébastien Ogier besluit als derde. Elfyn Evans en Andreas Mikkelsen delen de vierde plaats.

En zo eindigt het kampioenschap in mineur. Het nieuwe seizoen wordt eind januari terug op gang geschoten in Monte-Carlo, zoals de traditie het wil. En ook al zit het seizoen er op, de komende weken beloven nog ontzettend spannend te worden, want na het vertrek van Tänak bij Toyota zijn een aantal zitjes nog niet ingevuld voor 2020.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 12 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons