van der Horst

Australië: Tenoren meten zich eerste keer met elkaar

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Op de Shakedown van de Rally van Australië bleven de drie titelkandiaten dicht in elkaars buurt. Sébastien Ogier zette de snelste tijd neer, voor (Andreas Mikkelsen,) Ott Tänak en Thierry Neuville.
Als er al een mentale oorlogsvoering wordt gevoerd op de shakedown, dan is Sébastien Ogier (Ford Fiesta) de winnaar. De Fransman opende op een gemengd parcours met droge en natte stukken. Hij klokte een tijd van 3:01.9. Daar kon Thierry Neuville (Hyundai i20) niet aan met zijn 3:02.7. Ott Tänak (Toyota Yaris) wel, want hij flirte met de kaap van de 3 minuten rond.

Tijdens de volgende rondes gingen de tijden gevoelig naar beneden wat aangeeft dat het parcours sneller werd (en dat "vegen" dus een belangrijke factor blijft).

Ogier klokte in zijn derde ronde 2:54.1 en zette zich daarmee op kop. In zijn laatste run ging hij daar nog eens onder, tot 2:53.8. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) en Ott Tänak bleven twee tiende trager. Neuville werd vierde op zeven tiende van de uittredende wereldkampioen. 

Craig Breen (Citroën C3), Hayden Paddon  (Hyundai i20), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) en Esapekka Lappi (Toyota Yaris) vervolledigen de top 8, maar allemaal binnen 1.2 seconden van Ogier.

Het echte werk begint morgen (en voor ons Belgen vanavond laat). Op de openingsdag worden al 8 van de 24 proeven gereden.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 15 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons