van der Horst

Australische GP circuit-layout verandert voor 2021 F1-race

Australian GP - Start 2019
Australian GP - Start 2019
The layout van het Albert Park-circuit zal veranderen voor de Australische Formule 1-race dit jaar. Het circuit wou al langer enkele aanpassingen doorvoeren. Door het uitstel van de Australische Grand Prix is het er echter nu pas van gekomen.

Fase 1 is al voltooid. De pitlane is verbreed met twee meter en de pitmuur is tegen de weg geplaatst. Hierdoor zou de snelheid in de pits kunnen verhoogd worden van zestig naar tachtig kilometer per uur. Dat kan strategisch erg interessant worden voor de F1-teams, waardoor ze het misschien wel op een extra pitstop wagen.

Fase 2 gaat nu van start en dat is het aanpassen van de layout zelf. De grootste veranderingen zijn bochten negen en tien. De zware remzone wordt omgetoverd tot een snelle bocht. Dat zorgt voor een erg snelle sector, met de nieuwe snelle bocht naar rechts en de bestaande linkerbochten elf en twaalf. Hierdoor kan bocht dertien de ideale inhaalbocht worden. Bocht dertien wordt overigens breder gemaakt. De werkzaamheden beginnen maandag en zouden in juli klaar moeten zijn.

Fase 3 is het opnieuw aanleggen van het asfalt. Dat zou klaar moeten zijn in november, wanneer de Australische Grand Prix plaatsvindt.

Foto: Racing International Photography
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons