van der Horst

Auto GP: Hungaroring: Mooie derde tijd voor Sam Dejonghe

Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe heeft in Hongarije een mooie prestatie neergezet. Niettegenstaande hij ten gevolge van een late overeenkomst met zijn team zo goed als niet kon testen bij de vrije trainingen, heeft hij tijdens de kwalificatie de derde tijd neergezet. Dejonghe start morgen van op de tweede lijn achter Markus Pommer en Tamas Pal Kiss. De kwalificatie vond bovendien plaats in moeilijke weersomstandigheden en moest 45 minuten worden stilgelegd door hevige regenval.
Markus Pommer - Super Nova
Markus Pommer - Super Nova
Markus Pommer (Super Nova Racing - 1:33.116) behaalde op de Hungaroring  zijn eerste Auto GP pole positie en was daarmee sneller dan de locale rijder Tamas Pal Kiss (Zele Racing). Op de tweede startrij zullen Sam Dejonghe (Virtuosi UK) en Michela Cerruti (Super Nova) plaats nemen. Uittredend kampioen Vittorio Ghirelli, die bij deze race zijn terugkeer naar de Auto GP maakt, zette de vijfde tijd neer voor de teammaat van Dejonghe Andrea Roda (Virtuosi UK). Doordat de regen kwam opzetten moest men al vroeg in de sessie een tijd neerzetten want na de onderbreking wegens de regen bleek het onmogelijk om op de natte piste de tijden te halen die eerder op een droge baan behaald waren. Kimiya Sato (Euronova Racing) die al vroeg in de sessie de pits binnen kwam, kon naderhand geen snelle ronde meer neerzetten en moet morgen van op de negende startstelling vertrekken.

Foto: Georges De Coster & Auto GP Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 2 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons