van der Horst

Auto GP: Le Castellet: Vrije Training 1: Sam Dejonghe meteen snelste

Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe komt dit weekend opnieuw aan de start in de Auto GP. Het kampioenschap is, na Marrakech vorige week, al toe aan zijn tweede meeting en na flitsen van talent vorige week, kwam onze landgenoot ook vandaag weer bijzonder goed uit de verf. Hoewel een eerste vrije training absoluut niet van belang is, klokte Dejonghe onmiddellijk de snelste chrono. Hij bleef nipt Markus Pommer, momenteel tweede in de tussenstand, voor. De Duitser bleek op zijn beurt een dikke drie tiende sneller dan de leider in de tussenstand, Kimiya Sato.
Sam Dejonghe kan vanaf dit weekend ook terug vertrouwen op zijn vaste ingenieur Danny King. Vorige week moest onze landgenoot het nog zonder hem stellen, gezien King actief was bij de World Series by Renault. Dejonghe werkte in het verleden al meermaals samen met King, recent nog bij de MRF Series.

Later vandaag, om kwart voor vijf, volgt een tweede vrije training, wederom over dertig minuten.

Foto: Auto GPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op vrijdag 18 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons