van der Horst

Auto GP: Marrakech: Sam Dejonghe vijfde in brokkenrace – Kimiya Sato wint race 1

Kamiya Sato -Euronova Racing
Kamiya Sato -Euronova Racing
Kimiya Sato die dit jaar eigenlijk zijn zinnen op het GP2 kampioenschap gezet heeft, won de eerste race in de straten van Marrakech. De race stond bol van de incidenten en draaide dan ook uit op een afvalwedstrijd. Sam Dejonghe nam een matige start en ging al heel vroeg pitten, maar een safetycar procedure na een aanrijding tussen de twee koplopers zorgde voor heel wat verwarring waarbij de Belg veel tijd verloor. Dejonghe reed een bedachtzame race en mede door een aantal uitvallers klom hij nog op naar plaats vijf.
Sam Dejonghe kwam maar matig weg bij de start en verloor onmiddellijk een plaats maar aangezien Markus Pommer op de grid stil bleef staan en gans het veld hem passeerde behield Dejonghe zijn achtste positie. Vooraan had Kevin Giovesi de leiding genomen voor Tamas Pal Kiss en Sergio Campana. In de zevende ronde reden Giovesi en Kiss op elkaar in en moest de safety car naar buiten komen; Giovesi kreeg later voor het incident een straf van 10 plaatsen terug op de grid bij de volgende race. Wanneer de safetycar de race weer vrij gaf had Sato de leiding overgenomen, Campana had veel tijd verloren in de pits bij de bandenwissel en zou later uit de race crashen.
 
Ondertussen vergrootte Sato zijn voorsprong op Roda en een goed teruggekeerde Pommer, de Duitser zette een aanval in op Roda maar spinde van de baan. Roda slaagde er in de kloof op de leider te verkleinen maar in zijn haast mistte hij in de voorlaatste bocht van de race zijn rempunt en eindigde zijn race in de barriers. Zo won Sato voor La Rosa en Cipriani. Sam Dejonghe wist zijn wagen op de piste te houden en werd na de sortie van Roda met zijn vijfde plaats nog de best geklasseerde rijder van het Virtuosi UK team.      
 
Uitslag race 1 Marrakech:
 
1. Kimiya Sato (Euronova Racing) 22 ronden
2. Michele La Rosa (MLR 71 by Euronova) +12.573
3. Giuseppe Cipriani (Ibiza Racing) +35.373
4. Michela Cerruti (Super Nova International) +1:19.862
5. Sam Dejonghe (Virtuosi UK) +1:24.584
6. Loris Spinelli (Eurotech Engineering) +1:45.240
7. Andrea Roda (Virtuosi UK) op 1 ronde



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 12 april 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons