van der Horst

Auto GP: Red Bull Ring: Kimiya Sato en Andrea Roda winnen in Zeltweg

Andrea Roda - Virtuosi UK
Andrea Roda - Virtuosi UK
De Auto GP series kende dit weekend zijn vervolg in het kader van de ELMS race op de Red Bull Ring, in het voorprogramma van de vier uren endurance wedstrijd werden twee races van de Auto GP betwist. Kimiya Sato(Euronova) won van op de pole de eerste wedstrijd. Andrea Roda, uitkomend voor Virtuosi UK, het team waarin Sam Dejonghe dit jaar nog voor reed, ging in de tweede race met de overwinning lopen. Het was zijn eerste overwinning in de serie.
  • St. Paul
Kimiya Sato - Euronova
Kimiya Sato - Euronova
Kimiya Sato reed vans start tot finish aan de leiding in de eerste race, maar toch was het geen gemakkelijke overwinning voor de Japanner. Bijna gans de race voelde Sato de hete adem van Tamas Pal Kiss (Virtuosi UK) in zijn nek, maar de Hongaar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met de tweede plaats. De laatste podiumplaats was voor  Andrea Roda  die met een late pitstop strategie nog over Kevin Giovesi (FMS) sprong. Markus Pommer (Super Nova)  pakte de vijfde plaats voor Shinya Michimi (Euronova) en Christof von Grunigen (Zele Racing). De top tien werd vol gemaakt  door Michele La Rosa (MLR71 by Euronova), Giuseppe Cipriani (Ibiza Racing) en Salvatore De Plano (FMS).

Podium race 2
Podium race 2
Andrea Roda vatte de tweede race aan van op de derde startrij maar won snel al heel wat plaatsen en greep na de pitstops zelfs de leiding van de wedstrijd. Roda won de race en staat nu derde in het kampioenschap achter Sato en Pal Kiss. Tamas Pal Kiss eindigde opnieuw tweede en werd in het klassement gevolgd door Michela Cerruti (Super Nova) die na een spectaculaire remonte opklom van de laatste startlijn naar een podiumplaats. Shinya Michimi, die op de grid stil viel eindigde uiteindelijk nog op de vierde plaats, Michele La Rosa (MLR71 by Euronova) werd vijfde en Salvatore De Plano zesde. Slechts zes wagens kwamen over de eindstreep, ondermeer Kimiya Sato en Kevin Giovesi gaven op na mechanische panne.

Foto's: Auto GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 21 juli 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons