van der Horst

Auto GP: Sam Dejonghe op weg naar Paul-Ricard

Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Amper een week na de eerste manche op het circuit van Marrakech komen de Auto GP wagens opnieuw in actie, ditmaal in het Franse Le Castellet. Ook dit weekend wordt de piste gedeeld met de toerismewagens van het WTCC net als in Marokko. Kimiya Sato arriveert in het Zuiden van Frankrijk als puntenleider met een voorsprong van 14 eenheden op Markus Pommer. Ook onze landgenoot Sam Dejonghe vertrok donderdag richting Le Castellet waar hij normaal gezien opnieuw de kans zal krijgen om een wagen uit de Virtuosi UK stal te besturen.
De races op het circuit van Marrakech stonden zoals gewoonlijk bol van de incidenten en ook Sam Dejonghe ontsnapte niet aan een aanrijding. De Belg verloor een zekere podiumplaats in de tweede race door de schuld van een onbesuisde inhaalactie van La Rosa die daarbij onze landgenoot aantikte. Met een vijfde en een achtste plaats kan Dejonghe toch tevreden terugkijken op zijn eerste races, met weinig ervaring in de 550 pk sterke wagens stond hij toch zijn mannetje en het moet hem lukken om dit weekend nog beter te doen. Er zal alvast een wagen meer op de grid staan want Super Nova zet een derde bolide in voor Ricardo Teixeira. Race 1 gaat zaterdag van start om 14u05 en de tweede race wordt op zondag verreden.

Foto: Sam DejongheSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 18 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons