van der Horst

Auto GP: Sam Dejonghe stelt ronderecord Valencia scherper op tweede testdag

Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe heeft zijn visitekaartje afgeleverd op de tweedaagse testsessie voor het Auto GP-kampioenschap te Valencia. Nadat de Antwerpenaar gisteren voor de eerste maal achter het stuur kroop van een krachtige Auto GP-bolide reed hij zich vandaag zowaar naar de koppositie van de tabellen inclusief een nieuw ronderecord in 1:20.741. Gisteren reed Tamas Pak Kiss al een nieuwe recordtijd maar Sam Dejonghe ging deze morgen dus nog sneller, in de namiddag zette de Belg een derde tijd op de klok in de tragere tweede sessie. Dejonghe verlaat dus het Spaanse circuit met de algemene snelste tijd achter zijn naam, nu is het nog afwachten of hem dit ook een vast zitje oplevert.
f9247f819ffeaa63470107d1c834db2f2582bc79.jpg
Sam Dejonghe kwam dus voor de tweede dag op rij uit voor het Britse Virtuosi UK en ging in de snellere morgensessie nog een rookie vooraf, nl. de Duitser Markus Pommer die met zijn wagen van het Super Nova International team het circuit rond ging in 1:20.797. Tamas Pal Kiss, de eerste dag nog de snelste op de piste, klokte de derde tijd in 1:21.253. Kimya Sato zette nog vlug een vierde tijd neer alvorens het circuit te verlaten richting Bahrein waar hij later deze week zijn debuut in de GP2 zal maken. Andrea Roda, de ploegmaat van Dejonghe sloot de top vijf af.

Tamas Pal Kiss toonde zich in de namiddag opnieuw de snelste maar zijn rondetijd van 1:21.333 lag een stuk hoger dan de tijd die Dejonghe eerder op de dag neerzette. Markus Pommer was opnieuw tweedesnelste en ging Sam Dejonghe vooraf die afsloot met een ronde in 1:21.517. Binnen anderhalve week wordt het Auto GP kampioenschap in gang geschoten op het circuit van Marrakech en het is te hopen dat wij onze landgenoot terugvinden op de startgrid, zijn prestatie van vandaag heeft immers aangetoond dat hij een plaats in het Auto GP veld verdient.

Foto: Auto GP Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 2 april 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons