van der Horst

Auto GP: Ex-F1 rijder Narain Karthikeyan is de vedette bij de openingsmanche

Auto GP
Auto GP
Dit weekend wordt het Auto GP seizoen in gang geschoten op het circuit van Monza. Ondanks de moeilijke economische situatie is de organisatie er in geslaagd om een mooi deelnemersveld bijeen te krijgen. Bij de openingsmanche verschijnt met Narain Karthikeyan zelfs een heuse ex-Formule 1 rijder aan de start. De overige deelnemers komen voornamelijk uit Italië, maar ook uit Nederland, Japan, Engeland, Rusland, India en Roemenië.
Narain Karthikyan ging in op de uitnodiging van Zele Racing om bij hen de eerste manche van het Auto GP seizoen te betwisten. Karthikeyan heeft net twee jaren Formule 1 bij HRT achter zich, maar door het faillissement van de Spaanse constructeur bleef de Indiër dit jaar zonder stuur. Karthikeyan: “Ik keek er naar uit om mijn carrière verder te zetten in de Formule 1 met HRT, maar ongelukkige omstandigheden leidden er toe dat het team de boeken moest neerleggen. Ik heb besloten om de uitnodiging van Zele Racing aan te nemen daar het mij toelaat om een krachtige eenzitter te besturen en met de nieuwe updates voor 2013 moet de wagen niet onderdoen voor andere belangrijke formulewagen kampioenschappen. Ik heb vroeger al samengewerkt met Zele Racing en ik ken de omloop, dus ik kijk uit naar de race op de omloop van Monza.”
 
Voornaamste tegenstanders worden mogelijk Antonio Spavone en Vittorio Ghirelli die uitkomen voor het kampioenenteam SuperNova alsook de tweede rijder bij Zele Racing de Formule 2 kampioen Luciano Bacheta. Team Vituosi rekent op Andrea Roda en de Rus Max Snegirev en Team Ghinzani tekende de zeventienjarige Robert Visoiu. Euronova Racing komt met twee Japanners, Kimiya Sato en Yoshitaka Kuroda, Ibiza Racing sloeg Giuseppe Cipriani en Sergio Campana aan de haak. De ervaren Giacomo Ricci en Michele La Rosa kozen voor MLR71. Verder is er natuurlijk het Nederlandse MP Motorsport met bovenbuur Meindert van Buuren alsook de Italiaanse F3 kampioen Riccardo Agostini. Uiteindelijk komen komen er vijftien wagens aan de start van de eerste race van het Auto GP seizoen.

Foto: Auto GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 22 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons