van der Horst

Auto GP: Monza: Kimiya Sato wint met grote voorsprong in gietende regen

Luciano Bacheta - Kimiya Sato - Vittorio Ghirelli
Luciano Bacheta - Kimiya Sato - Vittorio Ghirelli
Kimiya Sato liet zich niet afschrikken door het slechte weer en scoorde een overtuigende overwinning in de Auto GP op een kletsnatte baan te Monza. Bacheta tikte aan als tweede, maar op 20 seconden achterstand van de Japanner. Vittorio Ghirelli vervolledigde het podium.
Gezien het vele water op de omloop gebeurde de start van de race achter de safety car. Wanneer de wagens na drie ronden treintje rijden achter de wagen van de officials eindelijk werden losgelaten, spurtte Sato van op zijn zesde plaats naar de tweede in het spoor van leider Bacheta. De twee leiders bouwden gestaag een voorsprong uit zodat achtervolger Ghirelli al snel tegen een achterstand van zes seconden aankeek. In ronde vijf voerde Sato een aanval uit op de leider en een voorzichtige Bacheta bood maar matig weerstand, uit  schrik alles te verliezen bij een aanrijding. Niet langer gehinderd door spray vergrootte Sato vervolgens zijn voorsprong op de Formule 2- kampioen. De pitstops brachten geen wijzigingen meer en in dezelfde volgorde, Sato voor Bacheta en Ghirelli bolden zij over de streep. Gehinderd door de spray zag deze laatste niet dat Bacheta vertraagde eens over de finish en kon maar nipt een aanrijding vermijden door zijn wagen in een spin te gooien.  Campana, die de race op zaterdag won, werd nu vierde voor Agostini die gehinderd werd door een plastieken cone die in zijn ophanging was terechtgekomen. Ex-F1-rijder Karthikeyan gaf op toen hij in vierde stelling lag.
Kimiya Sato - Euronova
Kimiya Sato - Euronova

Uitslag Auto GP race 2 Monza 2013

01. Kimiya Sato (Euronova)
02. Luciano Bacheta (Zele) op 20.020
03. Vittorio Ghirelli (Super Nova) op 21.830
04. Sergio Campana (Ibiza) op 25.146
05. Riccardo Agostini (Manor MP Motorsport) op 41.792
06. Robert Visoiu (Ghinzani) op 47.008
07. Yoshitaka Kuroda (Euronova) op 52.956
08. Michele la Rosa (MLR 71) op 58.044
09. Antonio Spavone (Super Nova) op 1:03.175
10. Meindert van Buuren (Manor MP Motorsport) op 1:05.754

Foto's: Hans Van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 25 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons