van der Horst

Auto GP Monza: Sergio Campana wint eerste race

Sergio Campana - Ibiza Racing Team
Sergio Campana - Ibiza Racing Team
De eerste race van het Auto GP seizoen 2013 ging naar de Italiaan Sergio Campana die uitkomt voor het eerder onbekende Ibiza Racing Team. Hij deelde het podium met de Japanner Kimiya Sato en de Italiaan Vittorio Ghirelli. MP Motorsport rijder Ricardo Agostini profiteerde niet van zijn pole positie en zakte gedurende de race weg naar een zevende plaats. Karthikeyan daarentegen tekende voor een mooie remonte van de twaalfde naar de vijfde plaats. Morgen om 11u35 vindt de tweede race plaats.
  • Dreamdrive
De race werd een tegenvaller voor het Nederlandse MP Motorsport. Agostini vertrok van op de eerste startplaats en kon aanvankelijk die positie behouden, maar dan begaf hij onder de druk van Campana en even later ook Sato. Naargelang de race vorderde, begaven de banden het meer en meer en zakte de Italiaan nog verder weg een tikte tenslotte aan als zevende. Meindert van Buuren verging het nog minder goed, de Nederlander bleef stilstaan op de grid en legde daarna nog amper vier ronden af alvorens de handdoek in de ring te gooien.

Sergio Campana startte als tweede, maar kon zich al snel voorbij de leider Agostini werken en behield de leiding ook tot op het einde. De Japanner Sato kon nooit voorbij de Italiaan en pakte de tweede plaats met een ruime voorsprong op de derde Vittorio Ghirelli, die na een slechte start een mooie remonte neerzette. Daarachter volgden enkele rijders kort op elkaar met Visoiu op kop voor Karthikeyan, Spavone en de ongelukkige Agostini. Na de race kreeg Ghirelli echter twee seconden tijdstraf voor het afsnijden van de chicane en viel alzo terug naar de vierde plaats.

Uitslag Auto GP Monza 2013 race 1

01. Sergio Campana (Ibiza Racing Team)
02. Kimiya Sato (Euronova Racing)
03. Robert Visoiu (Ghinzani)
04. Vittorio Ghirelli (Super Nova International)
05. Narain Karthikeyan (Zele)
06. Antonio Spavone (Super Nova International)
07. Riccardo Agostini (Manor MP Motorsport)
08. Luciano Bacheta (Zele)
09. Giuseppe Cipriani (Ibiza Racing Team)
10. Max Snegirev (Virtuosi UK)
11. Yoshitaka Kuroda (Euronova Racing)
12. Michele La Rosa (MLR71)

Foto: Hans Van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 23 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons