van der Horst

Auto GP: Silverstone: Karthikeyan leidt Super Nova dubbel

Narain Karthikeyan - Kevin Giovesi - Vittorio Ghirelli
Narain Karthikeyan - Kevin Giovesi - Vittorio Ghirelli
Narain Karthikeyan heeft de eerste race van de Auto GP op Silverstone gewonnen voor zijn teammaat Vittorio Ghirelli. Nochtans was het Kevin Giovesi die als eerste onder de geblokte vlag doorkwam maar de Italiaan had zijn verplichte pitstop uitgesteld tot de laatste ronde wat uitdrukkelijk verboden is. Giovesi werd naar de dertiende plaats verwezen en Pal Kiss belandde alzo op het laatste podiumplaatsje.
  • De Swert Opticiens
Nochtans heeft Karthikeyan zijn zege niet gestolen want de Indiër had de leiding van de wedstrijd alvorens die aan Giovesi te verliezen bij zijn pitstop. Karthikeyan en Giovesi stonden ook al vooraan na de kwalificatie en beide heren bleven in die volgorde op kop totdat de Indiër in de twaalfde ronde binnenkwam om banden te wisselen. Giovesi deed hetzelfde een ronde later maar door een misrekening van zijn team bereikte hij de stand op het moment dat de laatste ronde aangesneden werd. Giovesi kwam net voor Karthikeyan terug de baan op, maar verloor later zijn overwinning omdat volgens het reglement de pitstop ten laatste in de voorlaatste ronde moet afgehandeld zijn. Nederlander Daniël de Jong werd vierde.

Uitslag Auto GP race 1

1. N. Karthikeyan (Super Nova)
2. V. Ghirelli (Super Nova)
3. T. Pal Kiss (Zele Racing)
4. D. de Jong (MP Motorsport)
 5. F. Crestani (Ibiza Racing)
6. K. Sato (Euronova Racing)
7. S. Campana (Ibiza Racing)
8. M. van Buuren (MP Motorsport)

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons