van der Horst

Autosport.be jaaroverzicht - Stint 21: Renaud Kuppens tweede keer op rij Maserati Trofeo World Series kampioen

Renaud Kuppens - Maserati GranTurismo MC
Renaud Kuppens - Maserati GranTurismo MC
In het kader van de 12 uren van Abu Dhabi vonden vorige week de laatste drie races van de Maserati Trofeo World Series plaats. Renaud Kuppens behaalde een overwinning, een vierde en een vijfde plaats en dat was meer dan voldoende om voor het tweede jaar op rij de wereldtitel binnen te halen. Eerder op het jaar had de Belg zich ook al de Europese titel toegeëigend en dit ook voor een tweede maal. Na twee zeer succesvolle jaren in de Maserati-trofee wil Kuppens zich nu volgend jaar richten op een ander kampioenschap, welk dat is nog niet geweten, maar het wordt meer dan waarschijnlijk een sprintkampioenschap.
Renaud Kuppens was jarenlang rijder aan huis bij Marc VDS Racing, maar verloor op het einde van het seizoen 2010, toen hij uitkwam in het FIA GT1 met een Ford GT, zijn plaats in het team. Het bleef dan lang stil rond onze landgenoot, maar vorig jaar dook Kuppens op in de Maserati Trofeo. Hij bleek niets van zijn talent verloren te hebben, want hij won zowel de Europese- als de wereldtitel. Dit jaar stond hij opnieuw aan de start van de zes manches die meetelden voor beide titels en opnieuw kroonde hij zich in beide series. Kuppens werd kampioen met 272 punten, voor Mikkel Mac (203 punten) en Alan Simoni/Ricardo Ragazzi (160 punten). Ondanks dit prachtig resultaat trekken de prestaties van de Maserati
Renaud Kuppens - BMW M3
Renaud Kuppens - BMW M3
kampioen maar weinig aandacht in eigen land. Renaud Kuppens reed zich hier ten lande wel in de kijker tijdens het Superstars@Zolder weekend waar hij voor het eerst een V8 Superstars-wagen bestuurde, maar zich niettemin direct in de kijker reed door met zijn BMW M3 een vierde en een vijfde plaats te pakken, tevens het beste resultaat van alle BMW-piloten dat weekend.

Opmerking: deze bijdrage maakt deel uit van het Autosport.be jaaroverzicht 2013.

Foto's: Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op zaterdag 21 december 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons