van der Horst

​Autosport.be jaaroverzicht - Stint 11: Top editie 24 uren van Spa

24H Spa: De finish in beeld gebracht
De 24 uren van Spa is en blijft de grootste race van het land. Na een dipje in de deelnemersaantallen aan het einde van het GT1-tijdperk verkeert het evenement nu weer in een bloedvorm. Dat succes is natuurlijk toe te schrijven aan de Blancpain Endurance Series, een kampioenschap dat als het ware rond de Ardeense klassieker werd opgebouwd. Dit jaar stonden er 66 GT3’s aan de start, waarvan er maar liefst 24 uitkwamen in de Pro Cup. Met steeds meer vormen van fabrieksinmenging blijft ook de interesse van de constructeurs maar toenemen.
  • AG Metals
24H Spa: De podiums in beeld
De editie 2013 werd uiteindelijk gewonnen door de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 van Maximilian Buhk, Bernd Schneider en Maximilian Götz. De Duitse tank werd een etmaal lang op de hielen gezeten door de Manthey Racing Porsche van Lieb/Lietz/Pilet, maar de geel-groene 911 GT3-R moest op het einde toch nipt de rol lossen en finishte op een ronde achterstand. Opvallende was ook weer de grote slijtageslag bij de GT3’s, amper de helft van de deelnemers haalde de geblokte vlag. Terwijl Marc VDS Racing en WRT het lieten afweten, was het debutant Wolfgang Reip die de Belgische eer hoog hield door zevende algemeen te worden met zijn RJN Nissan GT-R GT3 Nismo.

Opmerking: deze bijdrage maakt deel uit van het Autosport.be jaaroverzicht 2013.

Foto's: Martijn Wouters & Georges De Coster

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 11 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons