van der Horst

Autosport.be zet schouders onder BRCC Junior Trophy 2014

24H Spa: De BRCC-sessies in beeld gebracht
Net als vorig seizoen, zal er ook dit jaar opnieuw een Junior Trophy worden betwist in het Belgian Racing Car Championship (BRCC). Nieuw voor dit seizoen is evenwel de samenwerking met de website Autosport.be waardoor de deelnemende teams en rijders extra in beeld worden gebracht doorheen het seizoen.
  • Powercars
24H Spa: De BRCC-sessies in beeld gebracht
"De rijders in onze Junior Trophy blaken doorgaans van talent, maar het ontbreekt hen vaak aan financiële slagkracht om echt op het voorplan te treden aan het begin van hun carrière. Doordat het BRCC dit jaar drie kampioenschappen telt, boden we reeds ten dele een antwoord voor deze problematiek en toen Autosport.be ons benaderde met het voorstel de Junior Trophy 2014 te ondersteunen, was de cirkel in feite rond"
, licht Jacky Andrzejewski, manager van het BRCC bij Kronos Events toe.

Autosport.be BRCC Junior Tropy 2014
Autosport.be BRCC Junior Tropy 2014
"Voor het BRCC kondigt 2014 zich mooi aan, want promotor Kronos Events is er andermaal in geslaagd extra teams en rijders aan te trekken, wat de uitstraling van het kampioenschap alleen maar ten goede komt. Het is evenwel belangrijk voor de toekomst van de autosport in België om ook voldoende aandacht aan de jeugd te besteden. Vandaar het opzetten van een tweede uitgave van de Junior Trophy, met steun van Autosport.be."
 
Belgian Masters: De laatste endurance race uit 2013 in beeld gebracht
De Junior Trophy by Autosport.be is voorbehouden aan alle rijders die geboren zijn na 31 december 1988. Een jury die bestaat uit journalisten, baan- en standcommissarissen en mensen van Kronos Events oordeelt na afloop van elke meeting van het Belgian Racing Car Championship over de naam van de meest geschikte laureaat.

Spa Euro Race: Het weekend in beeld gebracht
Naast het toekennen van de Junior Trophy by Autosport.be is er ook een Belgisch Junior-kampioenschap, waarvoor dezelfde jongeren punten kunnen scoren in één van de drie BRCC Endurance-kampioenschappen (Pro, Cup en Trophy). Voor de eindberekening worden alle verreden meetings, minus één score, opgeteld. Vermelden we nog dat Damien Dupont, de jonge teammaat die vorig jaar nog de Aston Martin deelde met Tim Verbergt en Bert Redant, in 2013 het BRCC Junior Championship nipt won van Dylan Derdaele en Guillaume Mondron.

Kronos Events press - Foto's: Marnik Mouchaers, Vincent Wouters & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 8 april 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons