van der Horst

Autosport piloot Nico Verdonck lanceert NV Academy

VN Academy
VN Academy
NV Academy, zo heet het nieuwe, internationaal georiënteerde coaching-bedrijf van de gekende Brusselse piloot Nico Verdonck. Met hoofdkantoor in België wil Verdonck het traditionele coaching- en trackday-landschap professionaliseren.
“Doorheen mijn carrière, als professioneel autopiloot en coach, heb ik gemerkt dat er behoefte is aan meer begeleiding met een duidelijk gedefinieerd doel”, vertelt Nico. “Met NV Academy starten we met een grondige analyse van de werkpunten en ambities van onze klanten. De ene wil zijn droom waarmaken om de 24 Uur van Le Mans te rijden terwijl de andere efficiënter wil leren remmen om zo snellere rondetijden neer te zetten.”

Naast een begeleiding op maat start NV Academy met vier specifieke programma’s voor zijn klanten: Road to the Track, Road to Race, Road to the Podium en Future Stars voor de allerkleinsten. Elk programma is een combinatie van verschillende sportieve disciplines die bijdragen tot een uniform doel. Nico stelde zelf die programma’s samen op basis van de vragen die hij doorheen de jaren van klanten heeft gekregen.

“Bij Road to the Track richten we ons op klanten die hun eerste stappen op circuit willen zetten. Door een gevarieerd jaarprogramma van karting, theorie en personal circuit coaching brengen we klanten richting 'afstuderen' om zo de stap te zetten naar andere programma’s waar de ambitie verder ligt. Jaarlijks wordt opnieuw een evaluatie gemaakt van de werkpunten en persoonlijke ambities van de klant om zo het correct programma voor te schrijven”, vertelt de ambitieuze Verdonck.

In 2020 spendeerde de Brusselaar en zijn team van coaches ruim 1.600 uur op kart- en autocircuits in binnen- en buitenland. De ambitie is om in 2021 en 2022 het aantal coachinguren te verdubbelen. Met een groeiend aantal klanten in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het VK, mikt Verdonck op een internationaal publiek.

“Internationalisatie is een belangrijk onderdeel van NV Academy, niet alleen werken we met klanten over heel de wereld, maar dit geeft ons ook de mogelijkheid om lokale klanten een meer internationaal jaarprogramma aan te bieden.”

Voor meer informatie over NV-academy: www.nv-academy.com

Nico Verdonck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 12 februari 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons