van der Horst

Autosportseizoen eindigt op 12 november op Circuit Zolder met traditionele Race Promotion Night

Race Promotion Night
Race Promotion Night
De bladeren verkleuren en vallen, de autosport kent zijn kampioenen, maar op Circuit Zolder wordt er dit jaar nog geracet en dat in een zeer open filosofie. Op 12 november staat de Race Promotion Night op de agenda met een wedstrijd van tien uur, met start ’s middags, en een finish in het duister. Zowat iedereen is welkom, zolang de wagens niet meer dan 98 decibel maken. Teams kunnen rijden met twee, drie, vier of meer rijders en deze Race Promotion Night is dan ook de perfecte afsluiter van een schitterend autosportjaar 2022.
“Het seizoen is inderdaad nog niet afgelopen”, lacht Algemeen Directeur Harry Steegmans als hij de Race Promotion Night uitlegt. “Iedere autosportfan is op 12 november welkom op ons circuit, en dat volledig gratis, voor een heerlijke dag autosport. We werken de hele meeting op één dag af, met vrije trainingen ’s ochtends, een korte kwalificatie en dan een race van ’s middags tot 22u00 ’s avonds. Op die manier is dit een zeer leuke en gebalde timing, waar niemand bijzondere regelingen voor moet treffen of mensen meerdere dagen moet vrijmaken.”
 
Welke wagens kunnen er racen?
Belcar Skylimit Sprint Cup
Belcar Skylimit Sprint Cup
“Iedereen! Maar er is één beperking, met name het geluid, dat beperkt is tot 98 d(B)A, en dat maakt dat we pakweg geen GT3-wagens zullen zien, maar heel wat andere auto’s kunnen uiteraard wel racen, denk maar aan Citroën C1, VW Fun Cup, Fiesta Sprint Cup, BMW M2 C2 Racing, Mazda MX-5, wagens uit de Belcar Skylimit Sprint Cup, diverse auto’s uit de Supercar Challenge, de BGDC en ons eigen Belcar-kampioenschap… We willen werkelijk iedereen de kans geven om aan autosport te doen op het einde van het seizoen. Waarom zouden teams geen auto kunnen inzetten voor de technische crew die heel het jaar gesleuteld heeft?”
 
Welke licentie heb ik nodig?
“Ook daar is het antwoord weer heel eenvoudig: iedereen die een internationale D-licentie heeft, is welkom en dan is dat zowat iedereen die wil racen. Op die manier kunnen teams heel wat rijders aantrekken, en komen we weer bij dat idee om met een groep vrienden - dat kunnen vier of vijf mensen zijn - deze race af te werken in een fantastische ambiance!” 
 
Hoe verloopt de Race Promotion Night?
Tanken gebeurt aan de pomp
Tanken gebeurt aan de pomp
“Zoals ik al zei, de teams komen ’s morgens aan, kunnen de boxen gebruiken en we starten met een vrije training. Die sessie wordt gevolgd door een kwalificatie en de race start om 11u45 ’s middags. De race duurt uiteraard tien uur. Wat betreft het tanken, dat gebeurt aan de pomp, dus is er geen bijkomende kost voor teams voor de tankinstallatie, de rest is het klassieke pitwerk van een uithoudingsrace, al zullen er zeker wagens zijn die op één setje banden de race kunnen afwerken. De bandenkeuze is vrij, dus iedereen rijdt op de banden van zijn of haar keuze. Het is echt de bedoeling om iedereen de kans te geven nog één keer voluit te gaan!”

Voor meer informatie, deelnameformulier en reglement: https://www.circuit-zolder.be/racepromotionnight

Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 21 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons