van der Horst

Autoworld Brussels: 24H of Le Mans, 100 years of race history

Peugeot 905
Peugeot 905
Kom vanaf 1 april de niet te missen tentoonstelling n.a.v. de honderdste verjaardag van de 24 uur van Le Mans ontdekken. Een unieke uitnodiging om in de wereld van het circuit te duiken alsof u er zelf bij was! Het is een gelegenheid om herinneringen op te halen, maar ook om opnieuw de trots te voelen dat er Belgische coureurs met een ongeëvenaard talent hebben gereden.
  • Prospeed Competition
Een vijftiental uitzonderlijke wagens zijn geselecteerd om het eeuwfeest van een van de beroemdste uithoudingsraces getrouw te herbeleven! Elk van hen deelt een echte herinnering aan de 24 uur van Le Mans. Kortom, u zult geen replica's zien op ons circuit!

Hier zijn enkele van de schoonheden die u in één oogopslag kunt zien.

De FORD GT40P uit 1966. De Ford zoals te zien in de film "Le Mans 66". Deze werd gebruikt om te testen tijdens de beroemde race waarin Ford Ferrari onttroonde door de eerste drie plaatsen te veroveren.

De
Inaltera LM76
Inaltera LM76
INALTERA (1976). Doet de naam geen belletje rinkelen? Het was de eerste auto die werd gepresenteerd onder de naam van zijn sponsor! Het was ook de eerste auto die werd ontworpen en ontwikkeld door Jean Rondeau (een Franse coureur en autofabrikant die als enige de 24 uur van Le Mans won in zijn eigen creatie). Het was ook in deze Inaltera dat Christine Beckers, een van onze Belgische coureurs, in 1977 de "Coupe des Dames" won met Lella Lombardi.

De PEUGEOT 905. Uitgerust met een chassis "made in" Dassault Aviation en een motor die dicht aanleunt bij die van de F1, kon hij in 1992 de dubbel in de wacht slepen door de 24 uur van Le Mans en het wereldkampioenschap te winnen.
De tentoonstelling over de 24 uur van Le Mans vindt plaats in de nieuwe "pop-up" zone, die voor de gelegenheid tot een circuit werd omgetoverd.

Autoworld BrusselsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 31 maart 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons