van der Horst

Autoworld Brussels: Een uitzonderlijke tentoonstelling die u niet mag missen!

Op 15 december opent de tentoonstelling ‘American Dream Cars & Bikes, the Golden Years’ zijn deuren voor het grote publiek. De expositieruimte van het museum wordt naar tweejaarlijkse gewoonte volledig omgetoverd en deze keer viel de keuze op een unieke Amerikaanse scenografie uit de jaren ’50 en ’60. Voor deze multimerken-tentoonstelling ‘gaat het museum een stap verder dan de exposities die tijdens het jaar georganiseerd zoals ‘Ferrari 70 Years’ en ‘BMW 100 Years’ in het verleden met vooral aandacht voor individuele merken.
Een tentoonstelling zoals ‘American Dream Cars & Bikes, the Golden Years’ komt er niet zo maar. Twee jaar lang is het voltallige museumteam in de weer geweest om het juiste thema te kiezen, de meest uitzonderlijke wagens op te zoeken, naar het museum te halen, een unieke scène te creëren, enthousiaste partners te zoeken die zich volledig willen inzetten, via alle kanalen te communiceren, enz.
 
Met deze tentoonstelling wil het museum de bezoekers opnieuw in vervoering brengen, en verrassen want Autoworld heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd op het gebied van tijdelijke exposties!
 
Voor deze magische reis doorheen de Amerikaanse Golden Years, duiken we de nachtelijke sfeer in van de drive-in bioscopen om kennis te maken met de meest fascinerende auto’s die de Amerikaanse autosector in de jaren vijftig tot zeventig heeft voortbracht.

In het totaal worden meer dan 55 van de meest mythische auto’s uit de periode 1949-1972 tentoongesteld, evenals een twintigtal legendarische Harley-Davidsons.
 
Ford Mustang enThunderbird, Cadillac Eldorado, Chevrolet Corvette, Muscle cars zoals de Plymouth Superbird en Dodge Charger, maar ook enkele uiterst zeldzame exemplaren zoals de Hudson Coupé, Studebaker Avanti of Kaiser Darrin…, de typische Harley-Davidson Liberator, de legendarische chopper waarmee Peter Fonda de wegen onveilig maakte in ‘Easy Rider’

Racing in the USA:
 
Racewagens horen niet thuis op de Route 66 of in een drive-in restaurant of -bioskoop. Op een afzonderlijk podium kan de bezoeker tevens enkele rasechte racecars ontdekken, denk maar aan de originele Shelby Cobra Roadster van de de 12h van Sebring, de zeldzame Midget Racer die ons werd uitgeleend door het Louwman Museum uit den Haag maar ook de spectaculaire Chevrolet Camaro Z28 TransAm 1968 en een originele CanAm racewagen.

The Ford Story:

 
Een ‘titelpartner’ speelt een belangrijke rol in onze tentoonstellingen. Bij ‘American Dream Cars & Bikes’ is die rol weggelegd voor Ford, die reeds als constructeur mee aan de wieg van de automobielproductie stond. Als hoofdpartner van deze tentoonstelling wordt de geschiedenis van het merk Ford ook in andere zones van het museum extra in de kijker gezet.

Dit podium belicht de uitzonderlijke geschiedenis van de FORD GT 40, die naam en faam verwierf door vier jaar op rij (1966, 1967, 1968 en 1969) Ferrari te kloppen op zijn eigen terrein, Le Mans, met aan het stuur onder meer onze landgenoten Bianchi en Jacky Ickx. De drie generaties werden samengebracht : GT40 (1965), GT (2005) en GT Le Mans (2016) op een indrukwekkend plateau. Als kers op de taart kon ook de legendarische Shelby Cobra Daytona Coupé (1 of 7) hier niet ontbreken.

Autoworld Brussels

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 15 december 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons